Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La confluència impulsarà una proposició de llei específica sobre els drets de les persones trans

En els últims mesos, les diputades d’En Comú Podem Lucía Martín i Mar García s’han reunit amb els col·lectius LGTBI. Després d’aquestes trobades, En Comú Podem ha decidit recolzar i treballar en el registre i tramitació de dues proposicions de Llei, una sobre drets LGTBI, i una altra pels drets de les persones trans.

D’aquesta manera es recull la voluntat del col·lectiu trans, que reclama una llei pròpia que reculli l’especificitat de les necessitats de les persones trans, sumant a això la reparació històrica de la vulneració sistemàtica de drets que han patit les persones la identitat de les quals i/o expressió de gènere no s’ajusta a les expectatives socials.

Per a tots dos processos es partirà d’un esborrany ja elaborat, el de la FELGTB en el primer cas i el de la Plataforma pels drets trans en el segon, però des d’En Comú Podem s’aposta per un procés participatiu obert a tota la comunitat LGTBI, per la qual cosa es fa una crida a la participació de la resta de grups polítics i al consens.

“Estem en un moment d’alarma, on cada poques dies veiem com es vulneren els drets de les persones LGTBI, ja sigui al carrer, a les escoles o a les fronteres. Urgeix una llei que abordi de forma estructural la LGTBIfòbia. És necessari també elaborar una llei específicament trans, on siguin les persones trans les que prenguin la veu que fins ara se’ls ha negat. És una qüestió de justícia històrica”, declara Mar García.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma