Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

L’acte va comptar amb la participació d’experts i va ser presentat per la regidora d’ICV-EUiA Dolors Rubio

Des d’ICV-EUiA Blanes i Batega per Blanes, amb col·laboració de l’Entitat Mediambiental s’Agulla i CEAB (Centre d’Estudis Avançats de Blanes), es va organitzar el passat 10 de febrer un acte a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes amb la participació de mes de 40 persones per tractar els problemes mediambientals i urbanístics del delta de la Tordera i la platja de s’Abanell. l’acte va ser presentat per Dolors Rubio (Regidora de ICV-EUiA per l’Ajuntament de Blanes). Van intervenir Joan Mora (Doctor en Geografia i Ordenació del Territori, Entitat Mediambiental  S’Agulla), Rafael Sardá (investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes) i Victor Catalan (Arquitecte i Urbanista, regidor per ICV-EUiA a l’Ajuntament de Blanes).

Joan Mora va detallar el panorama de la zona humida del delta i les espècies que viuen que aquesta zona envaïda pels canyissars, la desaparició de la llacuna i el bosc de la ribera, tot això agreujat per la urbanització descontrolada de l’entorn (càmpings, passeig, canalització del riu). Tota aquesta degradació, va assenyalar, desemboca en un greu problema d’alteració del medi natural que a la llarga provoca la pèrdua constant de les platges.

La visió de futur entre l’equilibri turístic i natural va ser argumentada per Victor Catalan, que va explicar l’amenaça provocada pel creixement urbanístic descontrolat de la bombolla urbanística a la costa Brava i la proliferació de càmpings alterant la zona de la desembocadura.

L’acte va concloure que les solucions a curt i llarg termini són tenir un pla de gestió de platges per recuperar tota aquesta part del delta i els seus espais naturals, o acabar posant dics de contenció davant de la línia de platja amb els conseqüents problemes que això podria agreujar. També es va posar de manifest la necessitat d’una taula de gestió conjunta i comuna, ja que la solucions haurien de ser a llarg termini per no perdre les platges.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma