Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Els activistes es concentren a les portes de l’Hospital Sant Joan de Déu per denunciar que es tracta d’un “lobby” que defensa el “model privatitzador” de la sanitat catalana

Diferents col·lectius en defensa de la sanitat pública es van concentrar aquest dilluns a les portes de l’Hospital Sant Joan de Déu per denunciar la creació del Cercle de Salut, un “lobby” que defensa el “model privatitzador” de la sanitat catalana i que està impulsat des dels hospitals privats. Antonio López, membre de la Marea Blanca de Catalunya, denuncia que l’objectiu d’aquest grup és que es destinin diners públics a la sanitat privada.

“Ahir els col·lectius que estem lluitant per la sanitat pública els vam deixar clar que aquests diners s’han de destinar a la sanitat pública, no a la privada”, explica López. “Li vam dir clarament que el nostre model és de gestió i titularitat pública 100×100 amb participació social”, afegeix.

Antonio Lopez

Juntament amb la Marea Blanca de Catalunya va participar a la mobilització l’àrea de Salut d’Esquerra Unida i Alternativa. La seva responsable, Lola Castro, defineix el Cercle de Salut com un “lobby sanitari que sota l’objectiu de defensar un sistema sanitari que consideren en risc, defensen interessos privats i particulars enfront l’interès de preservar el dret fonamental a la salut”.

D’altra banda, els activistes concentrats van denunciar que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per aquest any no inclouen l’increment de 103 milions d’euros compromesos pel conseller de Salut, Toni Comín, que haurien de servir per reduir un 10% les llistes d’espera. “Només s’assignaran uns 40 milions”, lamenta López.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma