Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El coordinador general d’EUiA posa en valor la tasca de la societat civil en la denúncia dels perills del tractat en una taula rodona celebrada a Estrasburg

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha reclamat aquest dimarts als eurodiputats, en una taula rodona celebrada al Parlament Europeu, que aquest dimecres votin ‘no’ a la ratificació del tractat de lliure comerç amb el Canadà, conegut com a CETA per les seves sigles en anglès. En un acte organitzat pel grup de l’Esquerra Unitària Europea (GUE/NGL), Nuet ha posat en valor la tasca de la societat civil en la denúncia dels perills del tractat, que a Catalunya va aconseguir que el Parlament es declarés institució contrària al CETA i el TTIP.

Joan Josep Nuet, en roda de premsa al Parlament Europeu.

Joan Josep Nuet, en roda de premsa al Parlament Europeu.

“Va ser gràcies a la feina de la societat civil, no només dels sindicats, també d’organitzacions de la mitjana i la petita empresa”, ha assenyalat Nuet, alhora que ha alertat que seran precisament les pimes les principals afectades si el tractat entra en vigor, per la qual cosa ha defensat que “el CETA no crea riquesa”.  A Catalunya la riquesa la creen sobretot les petites i mitjanes empreses, i el CETA no està fet contra elles i a favor de les grans empreses i multinacionals”.

Així mateix, Nuet ha alertat del perill de destrucció de llocs de treball al sector públic per la “privatització i l’externalització dels serveis públics” que comportaria el tractat. “Hi hauria llocs de treball públics més precaris i treballadors públics al carrer”, ha avisat el també diputat de Catalunya Sí Que es Pot.

Nuet ha conclòs la seva intervenció llançant un missatge als eurodiputats: “Hauran de tornar a casa seva, als seus països, i al Parlament Europeu es pot veure el CETA des de lluny, però allà el veuran des de prop, i hauran de donar resposta als seus treballadors i els seus empresaris”.

Més informació en aquest enllaç.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma