Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

L’objectiu és que tinguin informació per reclamar els diners que les entitats financeres els han estafat en els seus contractes hipotecaris

ICV-EUiA i Batega per Blanes han presentat una moció en el darrer ple municipal perquè l’Ajuntament doni assessorament legal als ciutadans i ciutadanes afectats en les seves hipoteques per clàusules sòl amb l’objectiu de donar-los informació per reclamar els diners que les entitats financeres els han estafat en els seus contractes hipotecaris.

La moció insta el consistori a “oferir serveis gratuïts de primera acollida per garantir un assessorament objectiu equitatiu en defensa dels drets de les persones afectades”, i a proposar al Col·legi d’Advocats de Girona la signatura d’un acord de col·laboració per la defensa jurídica. A més, reclama que es convoqui a directors i directores de bancs i caixes del municipi perquè informin i atenguin les persones afectades.

ICV-EUiA i Batega per Blanes també interpel·len el govern de l’Estat perquè desenvolupi una legislació que asseguri la transparència dels productes bancaris comercialitzats, la seva correcta comunicació a les persones contractants i un règim sancionador quan aquestes incorrin en pràctiques abusives o poc transparents.

La moció va ser aprovada per unanimitat al plenari blanenc, i segons fonts properes a les entitats financeres del municipi, aquestes ja han estat informades dels acords aprovats al ple.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma