Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El responsable de Nou Subjecte Polític d’EUiA, Marc Verneda, fa una crida a “ajuntar forces” en l’acte que ha donat el tret d’inici a la construcció del nou espai polític

“No podem esperar. No per guanyar les eleccions, sinó per acabar amb la pobresa energètica, pels milions de treballadors condemnats a l’atur o la precarietat, per la justícia de gènere, perquè la sanitat i l’educació no es converteixin en un privilegi… No podem esperar per fer un nou país”. Amb aquestes paraules s’ha dirigit avui el portaveu d’Un País En Comú, Xavier Domènech, a les 2.000 persones que han desbordat l’acte celebrat al Centre Cívic Cotxeres de Sants de Barcelona, i que ha donat el tret d’inici a la construcció del nou espai polític.

Domènech ha cridat a construir un nou espai polític que sigui “majoritari” a Catalunya, que “representi el poble amb tota la seva diversitat”, i que no es construeixi “en debats interns”, sinó “amb el país”. “Som l’únic espai polític amb disposició de fer un diàleg real amb tot el país”, ha afirmat. En el seu discurs a la cloenda de l’acte, l’historiador ha instat a bastir un projecte polític que doni veu i defensi a aquelles persones “que construeixen el país cada dia i es mereixen unes institucions i un país que estigui al seu servei”.

Marc Verneda crida a “ajuntar forces” per “guanyar l’hegemonia”

El responsable de Nou Subjecte d’Esquerra Unida i Alternativa, Marc Verneda, ha fet una crida a “ajuntar forces” per a “guanyar l’hegemonia” i construir un país en comú que “es mereixen els nostres avis i àvies, pares i mares, que tant han lluitat”. “Guanyem l’hegemonia perquè els nostres avis deixin d’haver d’escollir entre comprar medicines o pagar alimentació”, i perquè “els fills de les classes treballadores pugin anar a la universitat i tinguin la mateixa igualtat de oportunitats”. “Hem de volar junts per construir un país en comú. Si el present és de lluita, el futur és nostre”, ha conclòs la seva intervenció entre sorts aplaudiments.

Colau: “Recollim el testimoni de moltes lluites, però volem anar molt més enllà”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha declarat que el procés participatiu d’Un País en Comú aspira a construir “un espai molt ampli i transversal, que sumi moltes identitats però que no es tanqui en cap d’elles i que vagi més enllà de les sigles”. Colau ha posat en valor que el nou subjecte polític pretén “recollir el testimoni de moltes lluites”, com ara l’antifeixista i la de la lluita per la democràcia des de les organitzacions “que mai han llençat la tovallola”, però que té l’objectiu “d’anar molt més enllà, perquè sabem que es pot anar més enllà”. “Ens hem de creure que hem de posar els objectius per davant de les sigles”, ha reblat.

UPC

L’alcaldessa ha declarat que el nou subjecte polític “no ha de ser mai un espai que es miri el melic, com tants partits tradicionals”, sinó que ha de ser un espai “espai i fratern”, i que sigui “el més obert al món, el més internacionalista possible, perquè els reptes que tenim a casa nostra són reptes globals”. I ha subratllat que desitja que el nou espai “sigui el més feminista que mai haguem estat capaces de construir”. “Dones agafem-nos les polítiques i fem-les nostres sense demanar permís”, ha dit, afirmant que ha de ser un espai “que posi les cures al centre de totes les polítiques”. “Una política que faci que el ‘Sí se puede’ sigui el càntic més internacional i alegre del moment que ens ha tocat viure”, ha sentenciat.

Crida a la participació per confeccionar l’ideari “per bastir un nou projecte de país”

El coordinador de les ponències zero del nou espai juntament amb Maria Corrales, Marc Parés, ha fet una crida a participar, a partir de demà i fins a principis de març, en la confecció de “l’ideari que ens permeti bastir aquest nou projecte de país”. En l’elaboració del document base hi han participat 375 persones, “expertes en els diferents àmbits i temes, que venen de l’activisme polític, social, del món acadèmic, que formen part les 4 organitzacions i d’altres que no militen en cap”, ha explicat Pares. “Ens creiem la participació”, ha subratllat. Parés ha assegurat que “junts i juntes som més forts i capaços de produir millors resultats”. “Volem que en l’assemblea fundacional milers de persones puguin dir no només jo vaig ser-hi sinó jo vaig participar d’aquest document”, ha afirmat.

A partir d’aquest dilluns s’obrirà el procés participatiu via online per a fer aportacions al document a través de la web fem.unpaisencomu.cat. Es combinarà la participació digital amb la presencial, doncs se celebraran 66 trobades territorials i 5 trobades sectorials arreu de Catalunya, des del proper 4 de febrer, fins el 5 de març. A principis d’abril se celebrarà l’assemblea fundacional del nou espai.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma