Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

L’ambaixador cubà a Espanya, Eugenio Martínez, es troba amb el coordinador general d’EUiA al Parlament durant la seva estada a Barcelona

L’ambaixador de Cuba a Espanya, Eugenio Martínez, s’ha reunit aquest dimarts amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els portaveus dels grups a la Comissió d’Acció Exterior, entre ells Joan Josep Nuet, portaveu d’Exteriors de Catalunya Sí Que es Pot, que ha impulsat la trobada. Martínez es troba a Barcelona convidat per la patronal Foment del Treball, amb qui es reunirà dimecres per a tractar les oportunitats d’inversió a l’illa amb els empresaris catalans. Per a Nuet, aquesta és una mostra més dels “nous temps” en la política europea vers Cuba, que ha deixat “derrotada i abandonada” la posició comuna de la UE que va ser impulsada pel Govern d’Aznar.

Forcadell

L’ambaixador cubà, Eugenio Martínez, amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

“Encara existeix el bloqueig, la base de Guantánamo… per tant hi ha molta feina a fer, però el que queda clar és que Cuba ja està guanyant la batalla de les idees”, ha assenyalat Nuet, que ha sostingut que “Cuba és un una societat que ha de ser respectada i que té la seva pròpia via a la democràcia, que és el seu model socialista”. “Les institucions catalanes han de tenir amb les autoritats cubanes la relació lògica que es té amb qualsevol país”, ha defensat Nuet abans de trobar-se amb l’ambaixador.

El diputat de la confluència ha explicat que, properament, el Parlament debatrà i votarà una resolució en contra del bloqueig dels Estats Units a Cuba, una posició, ha recordat, “conforme a la opinió immensament majoritària de les Nacions Unides, que en la seva darrera votació va tenir 191 vots a favor i l’abstenció dels EEUU per primera vegada a la història”.

Abans de visitar el Parlament, Eugenio Martínez va participar aquest dilluns en un col·loqui homenatge a Fidel Castro juntament amb la Cònsol General de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga; i el president del Casal d’Amistat Català-Cuba de Barcelona, Salvador Torres Galdón.


Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma