Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Lluís Rabell anuncia que el seu grup “treballarà perquè les adhesions al text es multipliquin” tant a Catalunya, com a la resta de l’Estat i a Europa

El president de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha declarat avui que el seu grup valora “molt positivament” el manifest promogut pel Pacte Nacional pel Referèndum i que se senten “molt còmodes i molt identificats amb el plantejament d’aquest manifest”. “Pensem que respon molt fidelment a l’encàrrec que va fer la trobada que es va celebrar el dia 23 de desembre al Parlament”, ha dit Rabell, que es felicita perquè el manifest “reculli l’objectiu, tal i com es va demanar, de reclamar de l’Estat i de la Generalitat diàleg per arribar a un acord per a l’organització d’un referèndum amb totes les garanties democràtiques”.

Rabell ha anunciat que des de Catalunya Sí Que es Pot “treballarem perquè les adhesions al manifest es multipliquin, no només de la societat civil catalana, sinó també de l’opinió democràtica espanyola i arreu d’Europa”. En aquest sentit, el líder de la confluència ha posat en valor les aliances polítiques que el seu espai polític té i que “són sensibles a les reivindicacions democràtiques de Catalunya”, com ara Unidos Podemos, les confluències arreu de l’Estat i les forces d’esquerra i d’esquerra verda europees. Unes complicitats, especialment les europees, que Rabell ha valorat, ja que considera que “la tossuderia i l’entestament del Govern de Rajoy troba una certa connivència en moltes capitals europees” a causa de “les incerteses que planen actualment sobre la UE”.

El diputat ha tornat a insistir en la necessitat, també reflectida al manifest, de treballar per un referèndum amb “una convocatòria inclusiva, amb reconeixement internacional amb tots els estàndards” per fer que la consulta “tingui un contingut indiscutiblement democràtic i tingui efectes jurídics i polítics”. “Aquesta és la crida que fa el manifest i que toca fer ara”, ha reblat Rabell.

El líder de Catalunya Sí Que es Pot ha reconegut que l’objectiu no serà fàcil d’acomplir. “La batalla serà dura i feixuga, no ens enganyem ni pretenem enganyar l’opinió pública”, ha subratllat. Tanmateix, Rabell ha insistit en que “al mateix temps pensem que aquest és l’únic camí que pot desllorigar la situació i obrir una via de solució democràtica entre les aspiracions democràtiques de la ciutadania de Catalunya i aquest sistema polític en crisi que tenim a l’Estat espanyol”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma