El Consell Nacional dóna llum verda amb el 93% dels vots a la nova composició de la Comissió Col·legiada i de la Comissió Nacional, i aprova el calendari de la primera fase de creació del nou subjecte polític.

El Consell Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa ha aprovat avui amb el 93% dels vots la nova direcció executiva de la formació, una direcció “pensada per EUiA i pel nou subjecte polític”, ha assenyalat el coordinador general, Joan Josep Nuet. “Totes les persones que entren en aquesta executiva tenen el xip posat per a portar EUiA però també per ser útils i poder començar a co dirigir el nou subjecte polític”, ha explicat. A més, el Consell Nacional ha aprovat el calendari de la primera fase de creació del nou subjecte polític, acordat prèviament amb la resta de formacions que en formaran part. “Un objectiu central de la política marcada per la 7a Assemblea és la participació activa d’EUiA en el nou subjecte polític”, ha afirmat Nuet, que ha subratllat que “avui això pren forma amb l’equip que ho farà possible”.

El coordinador general ha destacat que “Catalunya tindrà un nou espai polític innovador, transformador, que presentarà un full de ruta nou que col·loqui el país en una nova situació d’oportunitats i que ens tregui del carreró sense sortida del qual estem”. Nuet ha sostingut també que aquest full de ruta “pensarà en la Catalunya social que no tindrà cabuda en els pressupostos que en aquests moments estan negociant Junts pel Sí i la CUP”.Després de la 7a Assemblea Nacional celebrada els passats 29 i 30 d’octubre, el Consell Nacional d’EUiA ha aprovat una Comissió Nacional i una Comissió Col·legiada amb un nombre més reduït de membres amb l’objectiu d’esdevenir més operatives. La Comissió Nacional estarà formada per 29 membres, 12 dels quals integraran també la Comissió Col·legiada, als quals se sumen 5 convidats i convidades permanents amb veu però sense vot.

La nova direcció, que incorpora prop d’un 40% de cares noves, serà paritària i està dissenyada per facilitar una major coordinació política entre les diverses àrees i territoris. Per tal que la direcció inclogui totes les sensibilitats de la formació, la candidatura alternativa presentada a la passada Assemblea amb el nom de “Per una EUiA protagonista”, que va rebre el 26% dels suports, comptarà amb 8 membres a la Comissió Nacional, un dels quals estarà a la Comissió Col·legiada. La nova direcció ha rebut 79 vots a favor, 3 en contra, i hi ha hagut 3 abstencions. Han participat a la votació un total de 85 persones de les 110 que formen el Consell Nacional

I és que avui també s’ha aprovat incorporar 10 nous membres al Consell Nacional, a través del mecanisme de cooptació previst als estatuts, i que permetrà enriquir les àrees i territoris presents al Consell, amb la qual cosa aquest estarà integrat finalment per 110 persones.

Consulta aquí la composició de la nova Comissió Col·legiada i la Comissió Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa.

Font: Euia

Etiquetes de comentaris: , ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma