Fèlix Alonso defensa que aquest projecte ferroviari permetrà passar “d’una connexió radial de l’Estat a una en xarxa”.

La comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres per unanimitat la Proposició No de Llei (PNL) d’En Comú Podem que insta el Govern espanyol a impulsar i prioritzar el Corredor del Mediterrani, un projecte clau pel desenvolupament econòmic dels territoris de l’arc mediterrani. Així, tots els grups han donat suport a la iniciativa que ha defensat el diputat d’En Comú Podem Fèlix Alonso, el diputat d’Unidos Podemos Sergio Pascual (Andalusia) i la diputada d’Unidos Podemos Rosana Pastor (País Valencià).

Fèlix Alonso ha defensat que aquest projecte ferroviari permetrà passar d’una connexió radial de l’Estat a una en xarxa i que el Corredor del Mediterrani “és una columna vertebradora del desenvolupament econòmic i social”. Per aquests motius, el diputat d’En Comú Podem ha assegurat que “necessitem que el corredor superi tots els obstacles i sigui una realitat per no quedar despenjats”.

El text aprovat per tots els grups parlamentaris insta a “desenvolupar el Corredor Mediterrani, línia estratègica segons la Unió Europea, amb la col·laboració de les Comunitats Autònomes de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Múrcia i Andalusia. Totes les forces polítiques han estat d’acord en designar un coordinador tècnic al Ministeri de Foment encarregat de dirigir i supervisar que les obres del projecte es desenvolupin correctament.

També, la PNL recull que la futura Oficina Nacional d’avaluació ha de definir les inversions que s’han de fer i els calendaris d’execució, prioritzant aquelles actuacions que tinguin un major retorn per l’activitat econòmica. Aquesta priorització s’ha d’establir tenint en compte les opinions dels operadors de transport ferroviari, empreses industrials i logístiques, ADIF, Ports de l’Estat i les Comunitats Autònomes afectades.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: , , ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma