El diputat Joan Mena ha defensat l’abstenció del grup confederal, “que no participarà en un lífting de les polítiques que han expulsat a tants estudiants de les aules”.

El diputat d’En Comú Podem, Joan Mena, ha defensat avui a la Comissió d’Educació del Congrés dels Diputats l’abstenció del Grup Confederal Units Podem – En Comú Podem- En Marea davant la Subcomissió del Pacte d’Estat per l’Educació, ja que “el grup parlamentari no participarà en un lífting de les polítiques del partit popular que han expulsat a tants fills i filles de les classes populars”.

Així, Joan Mena ha demanat que aquesta Subcomissió no sigui “un rentat de cara de les polítiques educatives del PP” que va aprovar la LOMCE, “una llei que ja va néixer morta perquè es va redactar d’esquena a la Comunitat Educativa”. Per això, el diputat d’En Comú Podem ha recordat a tots els grups parlamentaris que “l’objectiu d’aquest govern ha estat el d’afeblir l’escola pública en benefici de les elits que controlen les escoles privades”.

Al seu torn, el diputat d’En Comú Podem ha insistit en la necessitat i el compromís de convertir aquesta Subcomissió del Pacte d’Estat per l’Educació en una autèntica taula de diàleg on participin, d’igual a igual, les Comunitats Autònomes que tenen les competències transferides, els agents socials i sindicals del món de l’educació, ja que “no s’han de fer lleis d’educació d’esquena a la Comunitat Educativa, com va fer el PP”.

En referència al contingut del pacte, hi ha tres principis que haurien de ser bàsics per a un Pacte d’Estat, ha assegurat Joan Mena. Aquests tres pilars són: el principi de suficiència econòmica, el principi de participació i el principi del ben comú.

Font: En Comú Podem

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma