Amb el 66,6% dels vots, el Consell Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa reunit a la 7a Assemblea Nacional escull Nuet per a encapçalar la formació

NOTA DE PREMSA // 30/10/2016

El Consell Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa reunit aquest diumenge a la 7a Assemblea Nacional d’EUiA ha esco llit a Joan Josep Nuet com a coordinador general de la formació. Amb el 66,6% dels vots (62), Nuet revalida el seu paper al capdavant de la formació en imposar-se a l’altre candidat presentat, Xavier Pujols, coordinador d’EUiA Santa Coloma, que en darrera hora ha substitut a qui encapçalava segona llista presentada ahir, Eduard Navarro. Pujols ha rebut el 25,8% dels vots (24). Hi ha hagut 4 vots en blanc, 2 abstencions, i 1 vot nul. En total han votat els 93 membres presents dels 100 que té el Consell Nacional.

La llista al Consell Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa encapçalada per Nuet havia estat l’escollida per la majoria dels delegats i delegades de la formació en la votació celebrada ahir dissabte al vespre. Amb el 72 % dels vots (267), s’havia imposat a l’altra llista presentada, encapçalada pel regidor de l’Ajuntament de Sabadell Eduard Navarro, que va rebre el 26% dels suports (97).

La llista encapçalada per Nuet duia el nom de “Una EUiA compromesa amb la Catalunya treballadora i popular i la construcció d’un nou espai transformador”, i s’havia presentat amb 219 avals de delegats i delegades.

Ampli suport al document polític

D’altra banda, el document que marcarà la política d’Esquerra Unida i Alternativa pel proper període va rebre ahir el suport d’una àmplia majoria dels delegats i delegades, amb 273 vots a favor (75%), 81 en contra (22,2%) i 10 abstencions (2,8%).

Després de l’elecció de Nuet com a coordinador general d’EUiA tindrà lloc l’acte de clausura, amb les intervencions de Juli Tello en representació de la plataforma Mare Mortum; del secretari general de Podemos, Pablo Iglesias; de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Iglesias i Colau intervindran per vídeo); i del coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón. Tancarà la clausura el discurs de Joan Josep Nuet com a coordinador general d’EUiA.

--
GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
premsa@euia.cat




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma