A la seva intervenció a la cloenda de la 7a Assemblea Nacional, el coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, posa com a exemple el camí de confluència encetat per EUiA com “el que hem de construir a la resta de l’estat”



“Si unim l’experiència i les idees del moviment obrer amb les noves forces i moviments socials som imparables”. Així ho ha assegurat el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, en el seu discurs de cloenda de la 7a Assemblea Nacional de la formació, en la qual també hi ha intervingut el coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón; el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i Juli Tello, de la Plataforma Mare Mortum. Amb aquestes paraules, el reelegit coordinador general d’EUiA ha defensat la construcció del nou espai polític, un camí que ha posat com a exemple a la seva intervenció Garzón, que ha afirmat que és “el que hem de construir a la resta de l’Estat”.

“Nosaltres venim d’una tradició política i sindical que es la organització de la nostra classe, la història del moviment obrer”, ha assenyalat Nuet. “Si unim la força, l’experiència, les idees i la capacitat del moviment obrer amb les idees noves i la frescor de la nova política, la força del 15M, de la gent jove organitzada, som imparables”, ha assegurat. “Lo nou i lo clàssic poden treballar junts, que EUiA en sigui el millor exemple”, ha reclamat Nuet, que ha subratllat que “aquest és el mandat que ens ha donat la 7a Assemblea Nacional”.

Enfront del bloc format per “Mariano Rajoy, Susana Diaz, Felipe González i Albert Rivera”, Nuet ha sostingut que “nosaltres som els de l’alternativa”, una alternativa “que la farem amb molts companys i companyes amb qui ja estem lluitant i lluitarem encara millor, de forma mes organitzada”.

En el seu discurs, Nuet, que ha estat escollit coordinador general en aquesta Assemblea amb el 66,6% dels vots, ha sostingut que “la fraternitat no és contradictòria amb la sobirania”, i que “si hi ha pobles lliures hi haurà una classe treballadora poderosa”. En aquest sentit, ha recalcat l’aposta per una República catalana lliurement federada al conjunt dels pobles de l’Estat que ha estat aprovada en aquesta 7a Assemblea.

Garzón: “Només reorganitzant l’esquerra serem capaços d’afrontar els reptes”

El coordinador federal d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha refermat la seva aposta per unir a les forces i moviments d’esquerres i ha posat com a exemple el camí encetat per EUiA. “És el camí correcte, i el que hem de construir a la resta de l’estat: un nou subjecte polític que reflecteixi la unitat de molta gent”, ha afirmat. “Només reorganitzant l’esquerra serem capaços d’afrontar els reptes”, ha sentenciat. “Malgrat les nostres diferències tinguem clar que el nostre paper davant l’oligarquia és d’unitat”, ha reblat.

Garzón ha destacat la necessitat de “treballar junts” després que el PSOE ahir “un cop més traicionés la classe treballadora”. “El que es va consumar ahir va ser una rendició incondicional d’un PSOE que havia escoltat a Rajoy dir que no canviarà les seves polítiques”, ha manifestat, alhora que ho ha qualificat de “cop oligàrquic perquè les mateixes elits que s’han beneficiat de la crisis estiguin tranquil·les”.

El coordinador federal d’IU ha subratllat també que “qui ignori la plurinacionalitat de l’estat està destinat a fracassat políticament”.

Pablo Iglesias: “Tenim un camí fonamental a recórrer junts”

El secretari general de Podemos, que finalment no ha pogut estar present a l’acte de cloenda, ha traslladat en un vídeo als assistents que “tenim un camí que recórrer junts que és fonamental”. “Estem construint junts una cosa molt gran, tant a Espanya com a Catalunya”, ha assegurat Iglesias, que ha transmès tot el seu “suport” i “il·lusió” perquè “molt aviat a Catalunya hi hagi un nou espai polític català”.

Ada Colau: “Hem de seguir junts i juntes per un horitzó de drets”

L’alcaldessa de Barcelona, que tampoc ha pogut assistir a l’acte i ha intervingut per vídeo, ha defensat que “és moment d’ajuntar-nos més que mai per objectius comuns per demostrar que efectivament que les coses poden fer-se molt millor”. “Hem començat a fer ja un camí junts plegats i hem demostrat que quan ens ajuntàvem érem mes fortes i imparables. Hem de seguir més que mai junts i juntes per un horitzó de drets”, ha manifestat.

En l’acte de cloenda també ha pres la paraula en representació dels moviments socials Juli Tello, portaveu de la Plataforma Mare Mortum, que ha reclamat vies segures per les persones refugiades i ha lamentat que “vivim una crisi humanitària que és també una crisi de valors”. Prèviament, al matí, en representació del Partit de l’Esquerra Europea, Natasha Theodorakopoulos ha fet una crida a unir forces a nivell europeu davant uns problemes i reptes “comuns”, com “l’austeritat, l’atur, les guerres, els drets humans, la democràcia i la justícia social”.

Barcelona en Comú, Podem, ICV i ERC, presents a la cloenda

A l’acte de cloenda hi ha assistit com a convidats el coordinador nacional d’ICV, David Cid; el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona Jaume Asens (Barcelona en Comú), els membres de la direcció nacional de Podem Jéssica Albiach i Mario Rios, el membre de la direcció d’ERC Lluís Pérez; i representants d’Equo, l’EPM i el Partit Pirata, a més de representants de forces sindicals (CCOO, UGT, USOC, USTEC, Unió de Pagesos, COBAS), associacions veïnals (CONFAVC), i d’entitats com la Plataforma contra les Violències de Gènere, l’Associació Catalana d’Ex-presos Polítics, Òmnium i l’ANC, entre d’altres. A més, també hi ha estat presents la Cònsol de la República de Cuba, Mabel Arteaga; i Ricardo Capella i Antonio Martínez en representació del Consolat de la República Bolivariana de Veneçuela.

Podeu descarregar els vídeos d’Ada Colau i de Pablo Iglesias en els següents enllaços:

Ada Colau: https://www.wetransfer.com/downloads/253c154ea591eac61fb2fc6867ee1d3b20161028120728/23e9d0
Pablo Iglesias: https://www.wetransfer.com/downloads/d702a4798c626606621bd8590224bc3b20161028122331/d2552d



Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma