Comunicat de la Cèl·lula de Konecta sobre el conveni de telemàrqueting.

Hem entrat al mes de maig i sembla que les converses per negociar el nou conveni col·lectiu entren a una nova fase. Els sindicats que representen als treballadors i les treballadores del nostre sector han reiterat a les diferents reunions quines són les nostres necessitats i quines són les millores que de forma legítima reivindiquem. D'altra banda, la patronal s'ha tancat en banda en pràcticament tot, proposant alternatives que encara empitjoren més les nostres condicions, algunes d'elles com a mesura de canvi (i a un preu molt alt) d'algunes petites millores.

Arribats a aquesta situació de bloqueig, i veient que no hi ha símptomes de millorar aquesta situació, és el moment en què hem de mobilitzar-nos per aconseguir un conveni col·lectiu digne. Un conveni amb el qual superem l'actual situació de precarietat que caracteritza al nostre sector, que acabi amb els alts nivells de temporalitat, que millori la conciliació de la vida laboral i social, que ens garanteixi un sou digne. Perquè volem treballar per viure, no viure per treballar.

Però és evident que la patronal del telemàrqueting no ens regalarà res. Què guanyaria cedint en millores de condicions si no estiguéssim disposats a lluitar pels nostres drets en moments com aquest? Res. Som nosaltres qui tenim molt a perdre, i no ens ho podem permetre.

Comunistes de Catalunya considerem fonamental que les centrals sindicals del sector facin un pas endavant i convoquin mobilitzacions amb caràcter urgent. S'ha de fer un esforç per mantenir la unitat sindical per sobre de totes les altres qüestions, perquè junts estem en millors condicions per plantar batalla, i serà l'únic camí per guanyar. Ans al contrari, una batalla plantejada des de la divisió o un acord sense plantar cara, és un camí abonat perquè d'aquí a 4 anys estiguem en situació de major debilitat. Hem de tindre en compte, a més, que a la patronal l'interessa tancar aquesta negociació quan abans possible i blindar el conveni amb pitjors condicions laborals davant la perspectiva que suposaria unes noves eleccions generals i un nou govern de canvi amb la participació de Podemos i Izquierda Unida que pot donar resposta positiva a les reivindicacions de les classes populars i treballadores.

Encoratgem a totes les companyes i companys a ser partícips de les convocatòries que es facin per lluitar per un millor conveni. Una resposta contundent a les pretensions de la patronal del sector ens pot situar en millors condicions laborals. Una resposta dèbil pot suposar major precarietat, una pèrdua encara major del nostre poder adquisitiu, i una retallada en els drets que fins ara teníem conquerits.
Fem d'aquesta, una primavera combativa.

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma