Podemos i les confluències del canvi proposen a Xavier Domènech com a ministre de Plurinacionalitat.

En Comú Podem, com a primera força catalana, assumeix el repte de constituir un govern del canvi que dugui a terme el referèndum a Catalunya. En aquest sentit, des de la candidatura de confluència es considera que per aconseguir-ho s'ha de fer una proposta de forma efectiva que permeti establir una aliança i un pacte de Govern amb el PSOE i IU. En Comú Podem assumeix la responsabilitat proposant així mateix un govern compartit per treballar i fer possible un govern per un canvi real.

En roda de premsa, convocada per Podemos després de la reunió de Pablo Iglesias amb Felipe VI, el secretari general de Podemos ha manifestat que la proposta de conformar un govern del canvi passa per crear “un equip ministerial que assumeixi la plurinacionalitat del nostre país i que implementi polítiques públiques que aportin solucions democràtiques per construir un nou acord de convivència”. En aquest sentit, Iglesias ha afegit que “la victòria d'En Comú Podem a les eleccions generals a Catalunya han de tenir una traducció concreta en el proper gabinet de govern del nostre país”. Per això, des de Podemos i les confluències del canvi es proposarà el portaveu d'En Comú Podem com a ministre de Plurinacionalitat.

La candidatura catalana es compromet a fer possible un govern que garanteixi donar resposta als problemes de la gent, una manera diferent de fer política, sense espai per la corrupció ni les portes giratòries, i que doni resposta a la majoria social de Catalunya partidària del dret a decidir amb la celebració d’un referèndum. Xavier Domènech ha recordat que “som els guanyadors a Catalunya, tenim el mandat i assumim la responsabilitat de representar tots els catalans i catalanes donant respostes a les demandes de canvi i construint l’escenari per tal d’exercir el dret a decidir”.

“No pensem renunciar a res. No es tracta de configurar una majoria aritmètica de govern, sinó d'assumir la responsabilitat històrica que tenim i inaugurar una nova alternativa per a nous temps. No entendríem que en una nova alternativa Catalunya no pogués decidir”, ha declarat Domènech.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma