Comunicat de Comunistes de Catalunya de valoració dels resultats electorals del 20D, en el que celebrem la victòria a Catalunya de En Comú Podem.

El resultat de les eleccions al Senat i al Congrés dels Diputats del 20D, suposen un cop important als fonaments del règim del 78. L'avenç de les organitzacions progressistes i populars és general arreu de l'Estat i molt especialment a Catalunya. on En Comú Podem se situa com a primera força.

Els resultats a Catalunya reafirmen l'encert dels plantejaments unitaris que els i les comunistes hem defensat sempre, l'estratègia de construcció d'un nou espai de l'esquerra transformadora i l'aposta per la candidatura En Comú Podem. Els resultats a Catalunya confirmen la consolidació d'una nova majoria social que diu prou a les polítiques neoliberals, a l'austeritat criminal i les retallades. Una nova majoria a favor del Dret a Decidir, a favor del referèndum, a favor de la República Catalana social, democràtica i sobirana.

La victòria d'En Comú Podem, només uns mesos després de les eleccions plebiscitàries del 27S, posa de manifest el segrest del Procés Sobiranista en mans de Convergència i la necessitat d'una aliança de les classes populars que doni sortida a les aspiracions nacionals del poble de Catalunya a través d'un referèndum. La caiguda de Democràcia i Llibertat, projecte de refundació de Convergència, fins a la quarta posició amb poc més d'un 15% del vot, posa en evidència el rebuig del poble de Catalunya al lideratge d'Artur Mas i el seu partit neoliberal. Catalunya ha girat inqüestionablement cap a l'esquerra i vol seguir caminant cap endavant en la construcció de la República Catalana, però des de la Unitat Popular i la defensa de la justícia social.

Els resultats a nivell de l'Estat suposen el final del bipartidisme a Espanya. Tot i mantenir-se com a primera i segona força, ni PP ni PSOE podran governar sense establir pactes que es preveuen complexos i de difícil gestió. L'important creixement de l'esquerra rupturista ve de la mà de les importants confluències de Galícia amb En Marea i de Catalunya amb En Comú Podem. Així mateix, Podemos obté uns excel·lents resultats a Madrid i a Euskadi. Cal destacar també els resultats a Madrid de la Unidad Popular que amb el camarada Alberto Garzón al capdavant obté dos diputats.

Ciudadanos se situa com a quarta força, molt lluny de les expectatives mediàtiques creades durant la campanya. Els seus 40 diputats no li permeten tampoc tenir un paper determinant en la composició de les aliances. Amb tot, l'operació artificial per a construir una opció electoral que recollís el descontentament amb els partits del règim sembla haver fracassat.

Els resultats al Senat són també força positius per a les forces d'esquerra. A Catalunya, En Comú Podem obté 4 senadors, 3 per Barcelona i 1 per Tarragona, dels 4 de cada província. En l'àmbit estatal, el sistema d'elecció del senat segueix afavorint la perpetuació del bipartidisme: el PP obté 121 senadors/es i el PSOE 51 dels 208 senadors/es.

Comunistes de Catalunya valorem molt positivament aquests resultats electorals que ens reafirmen en la nostra estratègia de confluència amb els moviments socials i les organitzacions polítiques de la classe treballadora i seguirem treballant per la construcció d'un gran front parlamentari d'unitat popular, en favor de la ruptura amb el règim del 78, en defensa dels serveis públics, de la justícia social, del dret a decidir i la revolució democràtica. Per un programa polític contra el poder de l'oligarquia financera que defensi els interessos de la classe treballadora i les classes populars que són la immensa majoria de la ciutadania.

#EnComúPodem!



Comunistes de Catalunya
Secretariat

Barcelona, 21 de desembre de 2015

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma