Les eleccions generals d'aquest 20 de desembre seran determinants per al futur de la classe treballadora del nostre país. En aquestes eleccions es decidirà si se segueix aprofundint en la crisi social o si comencem a caminar en una sortida de la crisi favorable als interessos de les classes populars. És el moment de decidir entre retallades o drets, entre austeritat criminal o protecció social.

Des de l'nici de la crisi especulativa de 2008, la societat ha experimentat una veritable involució democràtica i social., conseqüència de les polítiques d'austeritat impulsades pels diferents governs centrals i autonòmics. Les primeres retallades van arribar de la mà del PSOE durant el govern de José Luís Rodríguez Zapatero. Des del 2011, la majoria absoluta del PP de Mariano Rajoy ha permès a la dreta neoliberal introduir un nombre important de reformes legislatives que ataquen directament la classe treballadora. La Reforma Laboral, el rescat a la banca amb fons públics, les retallades en educació, salut i serveis socials, la Llei Mordassa, la amnistia fiscal, la Llei Wert, totes les iniciatives del PP en aquesta legislatura han perseguit debilitar la majoria treballadora per a enfortir a les minories capitalistes. A Catalunya, sota el pretext del Procés Sobiranista, CiU i ERC han estat còmplices d'aquestes polítiques neoliberals que atempten contra els drets fonamentals i contra les conquestes socials guanyades en més de dos segles de lluita del moviment obrer. Davant l'evident esgotament dels partits sistèmics, el règim del 78 ha promogut l'aparició d'una falsa alternativa electoral, Ciutadans, que, sota l'aspecte d'un moviment jove i democràtic, manté els mateixos postulats neoliberals que PP i PSOE.

En aquests darrers anys, la classe treballadora hem contestat a aquesta agressió amb mobilitzacions: el 15M, la Vaga general, les accions d'ocupació del Congrés, les mobilitzacions per l'educació i la salut, les marxes contra l'atur i tantes altres accions admirables. En aquesta lluita s'han forjat importants plataformes unitàries d'acció social, com les plataformes contra els desnonaments, en defensa de la salut pública, l'escola i la universitat pública, espais col·lectius d'acció i de debat, on s'ha posat de manifest la importància de la unitat popular contra el neoliberalisme reaccionari. Ara ha arribat el moment de concretar aquestes lluites en una proposta d'alternativa.

Fruit d'aquestes experiències de lluita unitàries, durant l'any 2015 han vist la llum diferents candidatures electorals de confluència: a les municipals Barcelona En Comú i a les catalanes Catalunya Sí Que Es Pot. Els i les Comunistes hem participat en aquestes propostes unitàries, amb el convenciment que la unitat popular i de la classe treballadora és necessària per a plantar cara a la dreta. Amb aquest esperit de responsabilitat, d'unitat i de lluita, els i les comunistes apostem en aquestes eleccions del 20D per la candidatura En Comú Podem.

Aquest diumenge vinent, els i les comunistes de Catalunya votarem En Comú Podem perquè aquesta és la única candidatura catalana de les classes populars en defensa dels interessos de les classes populars. Una candidatura formada íntegrament per persones íntegres i compromeses en la primera línia de lluita contra les retallades i les polítiques neoliberals. Una candidatura unitària que aplega a les principals organitzacions polítiques progressistes com EUiA, ICV, Podem i Barcelona En Comú i tantes altres entitats socials convençudes de la necessitat d'acabar amb els governs reaccionaris. Una candidatura amb un programa de canvi, que vol impulsar la ruptura amb el règim del 78 i una profunda revolució democràtica i social al conjunt de l'Estat. Una candidatura solidària i aliada amb el conjunt de forces polítiques i socials que a tots els pobles d'Espanya s'han aixecat contra la tirania del capitalisme especulatiu.

Aquest 20D, si ets treballador/a, no ho dubtis, t'interessa votar En Comú Podem.
Pels drets laborals, pel progrés i la justícia social, per l'aprofundiment democràtic i el poder popular: vota En Comú Podem.

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Versión en castellano

Ahora nos toca: En Comú Podem


Las elecciones generales de este 20D serán determinantes para el futuro de la clase trabajadora de nuestro país. En estas elecciones se decidirá si se sigue profundizando en la crisis social o si empezamos a andar hacia una salida de la crisis favorable a los intereses de las clases populares. Es el momento de decidir entre recortes o derechos, entre austeridad criminal o protección y progreso social.

Desde el inicio de la crisis especulativa de 2008, hemos vivido una verdadera involución democrática y social, consecuencia de las políticas de austeridad impulsadas por los diferentes gobiernos. Los primeros recortes llegaron de la mano del PSOE durante el gobierno de Zapatero. Desde 2011, la mayoría absoluta del PP de Rajoy ha permitido a la derecha neoliberal introducir un número importante de reformas legislativas que atacan directamente la clase trabajadora. La Reforma Laboral, el rescate a la banca con fondos públicos, los recortes en educación, salud y servicios sociales, la Ley Mordaza, la amnistía fiscal, la Ley Wert, todas las iniciativas del PP en esta legislatura han perseguido debilitar a la mayoría trabajadora para fortalecer a las minorías capitalistas. En Cataluña, bajo el pretexto del Procés Sobiranista, CiU y ERC han sido cómplices de estas políticas neoliberales. Ante el evidente agotamiento de los partidos sistémicos, el régimen del 78 ha promovido la aparición de una falsa alternativa electoral, Ciudadanos, que, bajo el aspecto de movimiento joven y democrático, mantiene los mismos postulados neoliberales que PP y PSOE.

La clase trabajadora hemos respondido a estas agresiones con movilizaciones: el 15M, la Huelga general, las acciones de ocupación del Congreso, las movilizaciones por la educación y la salud, las marchas contra el paro y tantas otras acciones. En esta lucha se han forjado importantes plataformas unitarias de acción social, como las plataformas contra los desahucios, en defensa de la salud pública, la escuela y la universidad pública, espacios colectivos de acción y de debate, donde se ha puesto de manifiesto la importancia de la unidad popular contra el neoliberalismo reaccionario. Ahora ha llegado el momento de concretar estas luchas en una alternativa política. Fruto de estas experiencias de lucha unitarias, durante el año 2015 han visto la luz diferentes candidaturas electorales de confluencia: en las municipales Barcelona En Común y en las catalanas Catalunya Sí Que Es Pot. Los y las Comunistas hemos participado en estas propuestas unitarias, con el convencimiento de que la unidad popular y de la clase trabajadora es necesaria para hacer frente a la derecha.

Este próximo domingo, los y las comunistas de Cataluña votaremos En Comú Podem porque esta es la única candidatura catalana de las clases populares en defensa de los intereses de las clases populares. Una candidatura formada íntegramente por personas íntegras y comprometidas en la primera línea de lucha contra los recortes y las políticas neoliberales. Una candidatura unitaria que reúne a las principales organizaciones políticas progresistas como EUiA, ICV, Podemos y Barcelona En Comú y tantas otras entidades sociales convencidas de la necesidad de acabar con los gobiernos reaccionarios. Una candidatura con un programa de cambio, que quiere impulsar la ruptura con el régimen del 78 y una profunda revolución democrática y social en el conjunto del Estado. Una candidatura solidaria y aliada con el conjunto de fuerzas políticas y sociales que en todos los pueblos de España se han levantado contra la tiranía del capitalismo especulativo.

Este 20D, si eres trabajador/a, no lo dudes, te interesa votar En Comú Podem.

Por los derechos laborales, el progreso y la justicia social, por la profundización democrática y el poder popular:
vota En Comú Podem!

Etiquetes de comentaris: , ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma