El coordinador general d’EUiA destaca que Catalunya gira a l’esquerra i el diputat electe Joan Mena espera que “les forces que havien marxat tornin al dret a decidir”.

Nota de premsa d'EUiA

El coordinador general d’EUiA destaca que Catalunya gira a l’esquerra i el diputat electe Joan Mena espera que “les forces que havien marxat tornin al dret a decidir”

“Els resultats a Catalunya són l’èxit d’una política, la política de la 6a assemblea, que és la del nou espai”, ha valorat avui el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, els resultats electorals d’aquest diumenge. “A partir del resultat del 20 de desembre aquesta política s’ha d’accelerar i concretar, perquè la gent ens ha dit què és una política correcta, que té valor”, ha sostingut, i ha animat a “seguir aquest camí”.

També el diputat electe d’En Comú Podem Joan Mena, que s’ha felicitat per “haver aconseguit els objectius marcats”, entre ells el d’un grup propi al Congrés del Diputats, ha saludat “l’èxit que han tingut les confluències a tot l’Estat”. “Aquest és el camí que s’hauria d’haver marcat” a tot l’Estat, ha dit Mena, que ha mantingut que si s’hagués conformat una confluència d’esquerres a nivell estatal “podríem haver aspirat a superar en vots al PP, perquè la suma sempre multiplica i més en un escenari de canvi com aquest”.

Joan Josep Nuet ha defensat que després de les eleccions del 20D “l’hegemonia del procés d’autodeterminació de Catalunya ha de girar cap a l’esquerra i cap a la gent que té un projecte social de país”, i Mena ha reclamat que “les forces que han marxat tornin al dret a decidir”, alhora que ha celebrat que “avui a l’Estat hi ha més de 8 milions persones que han votat per opcions polítiques que defensen dret autodeterminació de Catalunya”, entre elles IU, Podemos i les confluències gallega i del País Valencià, gràcies a les aliances construïdes per la candidatura .
Respecte als resultats estatals, Nuet ha valorat que “el bipartidisme està tocat però no enfonsat”, i que encara té capacitats institucionals, econòmiques, etc. de seguir resistint”. També Mena ha advertit que el Senat “pot bloquejar els canvis que aprovi el Congrés”, i ha lamentat que la llei electoral hagi perjudicat forces com IU, que amb prop d’un milió de vots només ha obtingut dos diputats. Per Nuet, però, “obrim un període de transició en el qual és imprescindible consolidar les opcions de canvi i de transformació, perquè puguem acabar el període amb una derrota de les polítiques del règim del 78”.

El coordinador general d’EUiA i diputat de Catalunya Sí Que es Pot ha felicitat IU pels més de 920.000 vots “de tota la gent que ha confiat en aquesta opció política”, però ha subratllat que “s’imposa una reflexió tantes vegades aplaçada, què és la de la refundació del projecte d’IU per ser útil a la societat espanyola en un moment de canvi”. “IU ha de fer una reflexió de com s’ha de transformar perquè els valors, les idees i la militància històrica d’aquesta organització s’uneixin en el projecte de canvi en el qual el país està ja immers”, ha conclòs.

--
GABINET DE PREMSA
Esquerra Unida i Alternativa
Tel. 93 317 00 34
Cap de premsa: Eva Balart (626 34 42 41)
Brais Benítez (639 79 41 75)
premsa@euia.cat

Etiquetes de comentaris: , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma