Comunicat de Comunistes de Catalunya de condemna dels atemptats criminals que han colpejat el poble de França.

Comunistes de Catalunya condemnem els atemptats criminals de la passada matinada del 14 de novembre a París, que han causat la mort de 128 persones fins al moment i han deixat més de 325 persones ferides. Ens solidaritzem amb el poble francès en aquests moments d'horror i de tristesa i expressem el nostre més ferm rebuig a aquests assassinats injustificables.

Fa només uns mesos, un brutal atac a la redacció del setmanari Charlie colpejava la societat francesa. Els i les comunistes vam reflexionar aleshores sobre les causes d'aquella atrocitat a "Gihadisme i neofeixisme, monstres de l'Imperialisme". Tot el que vam dir llavors manté la seva vigència i ha estat refermat pels terribles esdeveniments recents.

La violència inhumana que ara ha tornat a colpejar el cor d'Europa, ja fa temps que sacseja l'Orient Mitjà, l'Àfrica i l'Àsia. Només aquest any, s'han produït multitud d'atemptats atribuïts als gihadistes arreu del planeta. Al maig a Nigèria: més de 200 morts. També al maig a l'Iraq: 120 morts i més de 130 ferits. Al juliol, al Kurdistan turc: més de 30 morts i més d'un centenar de ferits. El mateix mes a Nigèria i el Camerun: més de 50 morts. A principis d'octubre a Ankara: 95 morts i 246 ferits. El 13 de novembre a Beirut: més de 40 morts i 230 ferits. Aquesta llista de l'horror podria continuar. Per això, és injust i inexacte definir aquestes accions com a terrorisme islamista. La comunitat musulmana internacional és la primera víctima d'aquesta barbàrie sostinguda contra la societat civil.

L'anomenat terrorisme gihadista ha estat criminal sempre, des del seu naixement, i no només d'ençà que ha gosat colpejar els EUA o Europa. Ja era criminal fa 30 anys quan els talibans eren finançats pels EUA per enderrocar la República Socialista de l'Afganistan. Era criminal quan els EUA van finançar Al-Qaeda per a erosionar la Unió Soviètica. Ja era criminal a l'Iraq, quan va servir d'aliat a l'OTAN per enderrocar el govern de Saddam Hussein. Era criminal a Líbia quan va servir els propòsits imperialistes contra el govern de Gaddafi. És criminal a Síria, des de l'inici de la guerra contra el govern d'Al-Assad. És occident qui ha alimentat a aquests grups terroristes per a llançar-los contra els seus enemics.

El terrorisme gihadista és un monstre creat per l'Imperialisme, un monstre perillós i terrible que, al mateix temps que creix, alimenta un altre monstre: el neofeixisme. En efecte, tal com assenyalàvem al gener, la ideologia neofeixista va guanyant espais d'hegemonia. Es nodreix de la crisi econòmica i de les institucions, així com del malestar social. S'estructura en un discurs populista identitari, caracteritzat pel pitjor xovinisme colonial. Es canalitza en forma de ràbia col·lectiva contra la immigració i contra les comunitats musulmanes, contra les classes més pobres i més vulnerables de la societat, que són identificades erròniament com l'amenaça. El poder conjugat d'aquestes dues potències reaccionàries, que es retroalimenten l'una a l'altra, posa en perill els fonaments dels nostres precaris sistemes democràtics.

Avui, més que mai, els i les comunistes ens refermem en la solidaritat internacionalista contra l'Imperialisme, que és la causa darrera de totes les guerres. Ens refermem en el nostre compromís per la convivència, el respecte a la sobirania i a la no ingerència. Tal com dèiem el gener, és el moment de treballar per la Pau.

"Treballar per la Pau significa per als i les comunistes que s'aturi tota col·laboració amb el règim sionista d’Israel i amb les monarquies dels emirats àrabs i de l’Aràbia Saudita, potències regionals que imposen a la seva població un règim dictatorial i criminal mentre actuen com a gendarmes dels interessos occidentals a l’Orient Mitjà. Treballar per la Pau significa per a nosaltres el reconeixement a la sobirania i a l’exercici del dret a l’autodeterminació per al conjunt de pobles espoliats per l’Imperialisme. Treballar per la Pau significa aturar immediatament qualsevol intervenció imperialista i col·laborar des de l'ONU per a fer front al califat islàmic i la seva barbàrie assassina. Treballar per la Pau significa deixar de finançar de manera encoberta el fanatisme islamista per a després utilitzar-lo com a pretext per a la imposició de mesures de control sobre la població. Lluitar per la Pau significa el desmantellament de l’OTAN com a força impulsora de l’expansionisme militar imperialista. Treballar per la Pau significa defensar la laïcitat com a marc de convivència i combatre les supersticions, els dogmes i els fanatismes irracionals amb el foment d'una educació científica, humanista i igualitària. Treballar per la Pau significa defensar el Dret a la Llibertat d'Expressió a tot arreu i el dret a blasfemar i mofar-se de qualsevol cosa. Treballar per la Pau significa treballar també a casa nostra per una convivència respectuosa que només pot construir-se des de la justícia social, acabant amb la pobresa i la marginació que romanen com a causes darreres de tots els conflictes que es produeixen en els nostres pobles i barris".

Contra el gihadisme i el neofeixisme, per la democràcia i les majories ciutadanes, unitat de la Classe Treballadora i la resta de classes populars!

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma