Comunicat de Comunistes de Catalunya sobre els atemptats a París.
L’Imperialisme ha fomentat durant dècades sectes minoritàries que promovien interpretacions completament desnaturalitzades, bel·licistes i sanguinàries de l’Islam. Sabia que, amb recursos econòmics, aquestes sectes creixerien arreu, nodrint-se de l’odi sembrat pel mateix Imperialisme en la seva expansió espoliadora per Orient Mitjà, l’Àfrica i Àsia. S'ha anat construint així un enemic global per al capitalisme occidental, un enemic horrible, despietat, sanguinari, mogut per una causa irracional que la majoria de la societat és incapaç de compartir, contra el que ningú es pot negar a posicionar-se. Un enemic que ve a substituir el vell ogre soviètic que durant dècades havia estat utilitzat com a espantall. Havia d'arribar el moment en què l'amenaça arribés al cor de les ciutats occidentals. El gihadisme és un monstre de l'Imperialisme.


Tots els atemptats islamistes que han esquitxat el món de desgràcia i dolor - i en especial als països de majoria musulmana (a Nigèria 2.000 morts des de principi d'any)- han estat utilitzats com a pretext per alimentar més guerres imperialistes i més restriccions de drets i llibertats. Després de cada atemptat i de cada massacre atribuïda a l’islamisme extremista, les potències imperialistes responen sempre amb la mateixa doctrina del shock i utilitzen la indignació per a variar el sentit de l’opinió pública en favor de l’enfrontament i la violència predicada per l’extrema dreta, afavorint una espiral de confrontació fanàtica i perillosa.

Els abominables crims comesos el passat dia 8 de gener a París contra la redacció de la publicació satírica Charlie Hebdo i tots els horrorosos successos que se n’han derivat estan encara molt lluny de ser explicats. Tanmateix, no hi ha dubte que el resultat és la desestabilització no només de l’Estat francès, sinó del conjunt de la Unió Europea i els equilibris de poder internacional.

Des del nostre punt de vista, la interpretació d'aquests terribles successos estesa pels canals oficials està instrumentalitzant aquest crim amb un triple objectiu: afavorir un canvi de l’opinió pública europea en la participació de l’expansió militar a l’Orient Mitjà, afavorir una nova restricció de les llibertats amb el pretext de lluitar contra l'amenaça islamista i, sobretot, crear una fractura entre les minories musulmanes i la resta de la societat europea, que resulti insalvable. El posicionament electoralista del Front Nacional, els atacs contra comerços regentats per musulmans o mesquites a França, les manifestacions racistes a Alemanya o les incendiàries declaracions del mateix Garcia Albiol a Badalona són bona mostra de l’oportunitat d’aquest atac per a l’extrema dreta europea en la seva estratègia de Xoc de Civilitzacions. Quan arribaven aires d'esperança i de canvi democràtic i contestació política a la gestió neoliberal i austericidi de la crisi en contra de les classes populars i la majoria de la ciutadana - almenys en els països del sud i la perifèria d'Europa- s'agita el gran espantall, s'atien l'odi i la por.

És per tot això que fem una crida a la Classe treballadora i a les forces democràtiques i progressistes a no deixar-se enganyar per la disposició televisiva d’uns esdeveniments horribles i a aprofundir en l'arrel d' aquests crims completament inadmissibles. És necessari cercar la responsabilitat d'aquests fets en l’Imperialisme que ha alimentat estratègicament el terrorisme gihadista com l’executor dels seus interessos més obscurs. És necessari estendre ponts a tots els nivells cap a les comunitats musulmanes de l’interior i de l’exterior per tal d’aturar aquesta estratègia de confrontació que només afavoreix els interessos de l’Imperialisme. És més necessari que mai treballar per la Pau.

Treballar per la Pau significa per als i les comunistes que s'aturi tota col·laboració amb el règim sionista d’Israel i amb les monarquies dels emirats àrabs i de l’Aràbia Saudita, potències regionals que imposen a la seva població un règim dictatorial i criminal mentre actuen com a gendarmes dels interessos occidentals a l’Orient Mitjà. Treballar per la Pau significa per a nosaltres el reconeixement a la sobirania i a l’exercici del dret a l’autodeterminació per al conjunt de pobles espoliats per l’Imperialisme. Treballar per la Pau significa aturar immediatament qualsevol intervenció imperialista i col·laborar des de l'ONU per a fer front al califat islàmic i la seva barbàrie assassina. Treballar per la Pau significa deixar de finançar de manera encoberta el fanatisme islamista per a després utilitzar-lo com a pretext per a la imposició de mesures de control sobre la població. Lluitar per la Pau significa el desmantellament de l’OTAN com a força impulsora de l’expansionisme militar imperialista. Treballar per la Pau significa defensar la laïcitat com a marc de convivència i combatre les supersticions, els dogmes i els fanatismes irracionals amb el foment d'una educació científica, humanista i igualitària. Treballar per la Pau significa defensar el Dret a la LLibertat d'Expressió a tot arreu i el dret a blasfemar i mofar-se de qualsevol cosa. Treballar per la Pau significa treballar també a casa nostra per una convivència respectuosa que només pot construir-se des de la justícia social, acabant amb la pobresa i la marginació que romanen com a causes darreres de tots els conflictes que es produeixen en els nostres pobles i barris.

Contra el gihadisme i el neofeixisme, per la democràcia i les majories ciutadanes, unitat de la Classe Treballadora i la resta de classes populars!



Barcelona, a 14 de gener de 2015


Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma