Declaració del Comitè Central del Partit Comunista de la Federació Rusa




Declaració del Comitè Central del PCFR


Europa està en xoc pels atacs terroristes a París que es van cobrar 17 vides. Això s'evidencia amb les marxes massives a les ciutats a França i a altres països del continent en què milions de persones van participar. El PCFR condemna fermament la violència, sobretot quan les seves víctimes són civils, i expressa el seu condol als familiars i cercles pròxims de les víctimes.

Al mateix temps, ens correspon veure les profundes arrels de l'actual onada de violència sagnant a França. Per contrarestar la creixent influència de la URSS, la CIA va començar a utilitzar el terrorisme internacional en la dècada de 1980. En el moment en què els extremistes de tot l'Orient Mitjà estaven organitzats i armats per tal d'enderrocar al govern de l'Afganistan. Intervencions de l'OTAN a l'Iraq i Líbia i l'assassinat dels seus líders, Saddam Hussein i Muammar al-Gaddafi, que s'oposaven activament radicalisme islàmic, van ser abonament per al creixement del terrorisme. A Síria bandes de terroristes reclutats a tot el món estan actuant obertament com a forces auxiliars de l'OTAN en un intent d'eliminar el govern de Bashar Assad del poder. Aquesta política va portar a la creació de l'Estat islàmic terrorista de l'Iraq i Llevant (ISIL). Mentrestant, la gangrena del terrorisme ha crescut i s'ha estès a Europa agreujant el caos a les relacions internacionals.

Qui es beneficia del caos? Hi ha motius per a l'opinió que els EUA està més que guanyar de la desestabilització de la situació mundial. Van ser els nord-americans que va submergir a Europa en la guerra dels Balcans en la dècada de 1990. Washington estava encoratjant activament la primavera àrab a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica. Com a resultat, els règims seculars a Tunísia i Egipte van ser reemplaçats pels radicals islàmics. Va ser el EUA que utilitza mètodes forcejament per forçar França, Alemanya i altres països de l'OTAN a prendre part en les aventures de Líbia i Síria. EUA es el cervell darrere de la tragèdia actual a Ucraïna. Washington està intentant posar a Europa en contra de Rússia, una confrontació que és extremadament perjudicial per a ambdues parts.

Els EUA està buscant constantment debilitar als seus rivals europeus per la disminució de les seves potencialitats econòmiques i obligant-los a augmentar la seva despesa militar sota el pretext de la lluita contra el terrorisme mundial. L'amenaça terrorista a Europa, tal com es manifesta a França, pot provocar fuga de capitals de la Unió Europea. Una vegada més, els socis transatlàntics de l'OTAN seran al costat guanyador.

Europa ha expressat legítimament la seva solidaritat amb les víctimes dels atemptats terroristes a París. Alhora, hi ha senyals de tractament desigual en la conducta dels funcionaris de la Unió Europea. La UE té no només de facto va recolzar l'augment de l'extremisme islàmic, però s'està tancant els ulls a la creixent marea de sentiments feixistes a Ucraïna. Durant molts anys, Europa ha ignorat les marxes de les restes dels militants feixistes en els estats bàltics. Avui s'està ignorant marxes feixistes nazis a Kíev.

És amb el consentiment i suport dels EUA i la UE que els oligarques seguint els passos de Bandera que han pres el poder a Kíev va desencadenar el genocidi del poble de Nova Rússia. Durant el transcurs de la "operació antiterrorista" prop de 5.000 dones, nens i ancians van morir. No obstant això, els mesos de massacre causada pels ucraïnesos neonazis no han provocat cap reacció irada dels "respectables" europeus. Europa no ha iniciat marxes per la pau internacionals a Kíev en resposta al vessament de sang al Donbass. Es pretén que no està passant res.

D'altra banda, els diplomàtics europeus a l'ONU van bloquejar les propostes russes per condemnar els crims militars del grup governant a Ucraïna. I no obstant això, les seves atrocitats no menys terrible que la dels militants de ISIL estan. Només cal esmentar la massacre a Odessa, on desenes de persones van ser cremades vives i els que van aconseguir escapar de les furioses flames van ser brutalment rematats.

Avui dia la doble moral en el comportament d'Europa són cada vegada més evidents. Cada vegada és més difícil de mantenir l'autoritat moral. La situació dins la comunitat europea està empitjorant. El col·lapse dels principis tradicionals de la família i els valors culturals, espirituals està passant factura. Finalment, la política neocolonialista dels EUA i la Unió Europea està fent una contribució especial a la propagació de l'extremisme polític al planeta. Aquestes normes expliquen la pobresa desenes de milions de persones en tots els continents. La desesperació i la ira empenyen a aquesta gent als braços dels fanàtics religiosos i bandits fora-i-cap a fora. En condemnar fermament els actes de terror i expressar el seu condol a les famílies dels morts, el PCFR declara que la tasca fonamental de la humanitat és l'eliminació de les causes profundes que generen la violència i el caos. Per alliberar el món d'aquests fenòmens cal posar fi a la política cínica de "exclusivitat dels Estats Units." Per tal d'assolir els seus objectius globals dels cercles imperialistes en aquest país estan cooperant amb els terroristes i desobeeixin totes les normes jurídiques internacionals. Havent-se convertit en el centre polític-militar del món capitalista, Washington és la força principal que impedeix l'aspiració dels pobles per la justícia social. Els EUA s'ha convertit en un agent de policia al món que dóna suport a les forces més reaccionàries, incloent els neo-feixistes.

És trist i tràgic que tot això està passant en l'any del 70 ° aniversari de la Victòria sobre el feixisme i que Europa està començant a oblidar les lliçons de la guerra més terrible en la història humana. Avui, un cop més la força és el dret a les relacions internacionals. Hem d'oposar resoludament els intents de revisar els resultats de la Segona Guerra Mundial i violacions de la Carta de l'ONU. Rússia s'enfronta constantment amenaces terroristes estimulades des de l'exterior. És per això que els cercles governants russos han d'abandonar el somni de convertir-se en un soci en igualtat d'Occident. El nostre país no té futur en el marc del capitalisme global. Rússia ha de deixar de copiar el model podrit i s'embarquen en una forma fonamentalment nova via de desenvolupament social i econòmic. Només per recordar les lliçons de la història i de prendre a bord tot el millor del nostre gran passat podem fer que el nostre país fort i pròsper, independent i segur. El triomf dels valors de la justícia social, l'amistat dels pobles, la democràcia genuïna i la protecció real dels drets humans - això farà que el nostre món sigui millor, més net i més segur.


President del CC del PCFR
Gennady Ziuganov

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma