L’eurodiputada Marina Albiol assenyala que el candidat del PP podria vulnerar la Decisió Marc 2008/903/JAI sobre la lluita contra la xenofòbia amb la seva propaganda.


La portaveu de l’Esquerra Plural al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha presentat aquest dilluns una pregunta a la Comissió Europea (podeu consultar-la aquí) en què denuncia la publicitat electoral amb tints racistes i xenòfobs de l'alcalde de Badalona i candidat del Partit Popular en aquesta ciutat, Xavier García Albiol. També ha signat la denúncia el diputat de l'Esquerra Plural Ernest Urtasun.

El polític del PP, conegut per la criminalització de les persones migrants, usa la frase 'Netejant Badalona' com a eslògan de campanya. Una frase que, constata diu l'eurodiputada en el seu escrit, té “innegables connotacions xenòfobes”.

Davant d’això l'eurodiputada Albiol assenyala en la seva denúncia que aquest missatge electoral podria no respectar la Decisió Marc 2008/903/JAI del Consell sobre la lluita contra el racisme i la xenofòbia. Aquesta Decisió Marc estableix que "les conductes intencionades a incitar de manera pública a la violència o a l'odi dirigits contra un grup de persones o un membre de tal grup han de ser penades pels Estats".

Per això, la portaveu de l’Esquerra Plural a l’eurocambra pregunta a la Comissió Europea si considera que l'Estat espanyol està aplicant correctament aquesta Decisió Marc en termes generals, i si creu que, en el cas concret de Badalona, ​​el Govern hauria d'actuar.

“Demanem a la Comissió que prengui mesures de forma immediata i retiri una campanya que atempta contra la legislació europea”

"La Comissió Europea no pot continuar fent oïdes sordes davant aquesta actitud que només pretén generar divisió entre els que pateixen la crisi i les mesures antisocials del PP. Demanem que prengui mesures de forma immediata i retiri una campanya que atempta contra la legislació europea en matèria de lluita contra la xenofòbia i el racisme ", ha dit la portaveu de l’Esquerra Plural.

Font: EUiA
Meme: @MrCojonazos

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma