El 9 de maig de 1945 a les 0.43 (hora central europea) l’exèrcit nazi va signar la derrota incondicional davant l’almirall de l’Exèrcit Roig Gueorgui Zhúkov. En el 70è aniversari del Dia de la Victòria, els i les comunistes denunciem els intents de manipulació històrica que porta a terme l’Imperialisme per presentar aquella victòria com una victòria aliada i minimitzar el paper determinant de la Unió Soviètica en la derrota del feixisme.

Només el 13% dels europeus sap que l'Exèrcit de l'URSS va jugar el paper principal en l'alliberament d'Europa del nazisme durant la Segona Guerra Mundial, segons una recent enquesta adreçada a més de 3.000 persones a França, Alemanya i el Regne Unit. Un 43% dels enquestats creu que l’exèrcit dels Estats Units va jugar el paper principal en l'alliberament d'Europa el 1945. L'enquesta va ser duta a terme del 20 de març al 9 d'abril d'aquest any per l'agència britànica ICM Research.

Més del 50% dels alemanys i més del 61% dels francesos creuen que els seus països van ser alliberats pels nord-americans. Gairebé un 50% dels britànics pensa que les forces armades del seu país van jugar el paper clau en la fi de la Segona Guerra Mundial. Només un 8% dels enquestats a França i un 13% a Alemanya consideren que l'Exèrcit Roig va combatre contra l'Alemanya nazi.

Així mateix, un altre sondeig realitzat per l'Institut Francès d'Opinió Pública en els anys 1945, 1994 i 2004 també revela que l'opinió pública sobre quina va ser la nació que més va contribuir a vèncer a l'Alemanya nazi a la Segona Guerra Mundial ha evolucionat significativament amb el pas del temps.

A l’altre costat de l’atlàntic, als EUA, el coneixement de la IIa Guerra Mundial és encara més preocupant. Més de la meitat dels nord-americans expliquen el conflicte com una persecució dels jueus en mans dels nazis i tot el seu saber sobre la qüestió es limita a l’argument d’un parell de grans produccions bèl·liques de Hollywood.

Per als i les comunistes, el coneixement esbiaixat de la 2a Guerra Mundial i la minimització del paper de l'URSS no són accidents menors. Són resultat d’una estratègia de guerra ideològica contra la Classe Treballadora que no podem defugir i davant la qual hem de ser completament inflexibles.

La victòria del 1945 va ser una victòria de tots els pobles d’Europa, que van patir, resistir i vèncer l’horror nazi. Va ser una victòria de la Classe Treballadora i el conjunt de classes populars.

Tanmateix els qui van tenir un paper determinant en la derrota del feixisme vam ser els i les comunistes.

És el moment de recordar que van ser els i les comunistes les principals forces de la resistència al feixisme en tots els territoris ocupats pels nazis.

És moment de recordar que van ser les oligarquies europees liberals les qui van portar a Franco, Hitler i Mussolini al poder, com un mal menor davant l’amenaça d’una revolució comunista europea inspirada pel referent de l'URSS.

És moment de recordar que va ser la banca sionista qui va finançar l’Imperialisme nazi i que la gran indústria britànica i nord-americana no va deixar de proporcionar subministrament al feixisme fins al final de la guerra.

És moment de recordar que va ser la nord-americana IBM qui va proporcionar als nazis els sistemes de targetes perforades que va permetre l’automatització de la persecució i el genocidi en els Camps d’Extermini. Cal recordar que la indústria britànica cobrava un suplement patriòtic a l’exèrcit nazi per cada bala subministrada, perquè algunes anaven destinades a matar soldats compatriotes.

És moment de recordar que fou l’Exèrcit Roig qui va vèncer al gruix de l’exèrcit nazi a la batalla de Stalingrad, qui va trencar les línies de defensa alemanyes fins a arribar a alliberar Berlín.

És el moment de posar damunt la taula la gran hipocresia dels aliats occidentals, i molt especialment dels EUA, que han volgut presentar-se com a salvadors d’Europa mentre han continuat col·laborant i donant protecció a desenes de criminals de guerra.

Els i les comunistes lluitem per mantenir viva la memòria de la lluita heroica dels pobles d’Europa contra el feixisme, la memòria de la resistència comunista i de la proesa d’un Exèrcit Roig que va alliberar Europa a desgrat de les oligarquies financeres que havien alimentat el feixisme.

Els i les comunistes no oblidem. Tal com diu Neus Català, militant número 1 de Comunistes de Catalunya i supervivent del camp de concentració de Ravensbrück, “hem de recordar la història per garantir que aquells fets mai no es tornin a repetir”.

Els i les comunistes signem la Crida de Partits Comunistes i Obrers Als 70 anys de la Victòria sobre el nazi-feixisme.



Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma