El candidat d’IU a les properes eleccions i el coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet, participen a l’homenatge de la Fundació l’Alternativa als i les lluitadores republicanes.


Els actes en comemmoració del 84è aniversari de la proclamació de la Segona República, el proper Catorze d’Abril, han viscut aquest divendres un punt àlgid amb la celebració, al Camp de la Bota, a Sant Adrià del Besòs, d’un homenatge de la Fundació l’Alternativa i entitats memorialístiques als i les lluitadores republicanes assassinades en aquest indret per defensar les llibertats i la democràcia. En l’acte, presentat per la presidenta de la fundació, Adelina Escandell, han participat el coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet, i el candidat d’IU a les eleccions legislatives, Alberto Garzón, que aquest dijous i aquest divendres fa una visita a Catalunya. “Els drets d’avui són les lluites d’ahir, el nostre comprimís amb la república és clar”, ha declarat Garzón.

Garzón ho ha dit durant el parlament que ha adreçat als i les assistents a l’acte, entre els quals es trobaven nombrosos veterans de la lluita antifranquista i representants d’entitats memorialístiques com l’Associació d’Expresos Polítics, representada per Enric Pubill, que també ha adreçat unes paraules als i les assitents. També ha acudit Carles Vallejo, del Memorial de la SEAT.

El coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha recordat que a l’indret on aquest divendres s’ha realitzat l’homenatge va ser afusellat més d’un miler de persones pel seu comprimís amb la llibertat, la democràcia i la república. Una república que han reivindicat tant ell com Garzón, entesa no només com una forma de govern sinó també com un model d’estat més ampli. “No es pot anomenar democràcia a un sistema en el qual la gent no té accés a l’educació, a la sanitat ni a l’habitatge”, ha recordat, en aquest sentit, Garzón.

L’escoltaven entre d’altres els regidors d’ICV-EUiA a Sant Adrià Gregorio Belmonte i Irene Aldabert, la diputada roja i verda al Parlament Lorena Vicioso i la responsable de l’àrea de Solidaritat i Pau d’EUiA, Àngels Tomàs.

L’acte ha acabat amb el cant de la Internacional, de l’himne de Riego i dels Segadors.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: , , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma