El coordinador general d’EUiA mostra interès en parlar amb ICV i la CUP sobre les “mancances socials” que té el full de ruta que negocia la mesa de partits de l’ANC.


EUiA treballa per tal que l’acord entorn d’un full de ruta que elabora la mesa de partits de l’ANC sigui ampli i representatiu del 80% dels i les catalanes que defensen el dret a decidir. Així ho ha refermat aquest dilluns el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, en una roda de premsa en què també ha puntualitzat que, per ara, aquesta mesa no ha arribat encara a cap acord. “EUiA defensa un acord molt ampli, del 80% dels catalans i catalanes independentistes, sobiranistes i federalistes”, ha dit Nuet, que s’ha mostrat especialment interessat en completar les “mancances socials” que, ha dit, té encara el full de ruta i en conèixer l’opinió d’ICV i de la CUP, que no han assistit a les darreres reunions. Nuet ho ha dit en una roda premsa a la seu nacional d’EUiA en què també ha anunciat la participació de la formació en les Marxes de la Dignitat que aquest dissabte, per segon any consecutiu, ompliran Madrid en defensa dels drets socials i laborals sota el lema de ‘Pa, sostre i treball’.

“EUiA defensa un acord molt ampli, que no sigui només l’acord del 44% dels independentistes a Catalunya; sinó del 80% dels catalans i les catalanes”, ha defensat Nuet, tot recordant que, “alguns d’ells són independentistes, altres són sobiranistes, i molts d’ells i molts d’elles són federalistes”.

“El dret a decidir ha mobilitzat a Catalunya entorn del 80% dels i les catalanes, i això no pot anar enrere”, ha advertit el coordinador d’EUiA, que també ha advertit que “si la proposta quedés reduïda a representar només el sector independentista, i per tant el 44% dels i les catalanes, molt probablement EUIA no hi seria”. En aquest sentit, Nuet ha recordat que, per ara, “no s’ha signat res”.

Així mateix, el coordinador d’EUiA ha destacat que és important donar prou temps per poder arribar a “un acord del 80%, no un acord ràpid”. “L’única ansietat que tenim és agrupar la majoria del poble de Catalunya”, ha esperonat.

Durant aquest temps, EUiA es reunirà amb els seus socis d’ICV i amb la CUP, ha afirmat Nuet, per conèixer l’opinió d’ambdues forces sobre les negociacions. Nuet també ha afegit que tractarà amb aquestes dues forces sobre com corregir les “mancances socials” que té ara l’esborrany.

Així mateix, i en clau interna, EUiA debatrà els treballs de la mesa de partits de l’ANC a la comissió nacional que celebrarà el proper dilluns, 23 de març, i en un consell nacional en unes setmanes, ha explicat Nuet.

Pel que fa als continguts d’aquest esborrany, Nuet ha posat en valor que aquest inclou els termes ‘República Catalana’ i ‘procés constituent’ i que preveu un referèndum com a única manera de culminar el procés. La República Catalana “no és una paraula, és tot un model de país que volem, amb una pota social, una pota democràtica, i una pota social”, ha recordat Nuet, que també ha explicat que el procés constituent és necessari “per redefinir aquest nou subjecte polític” que vol que sigui Catalunya. Finalment, Nuet ha destacat que el referèndum és innegociable: “res sense el poble; no hi ha dreceres, Declaracions Unilaterals d’Independència, o declaracions del Parlament, que puguin substituir un referèndum”, ha dit.

22 autocars catalans a les Marxes de la Dignitat

El coordinador general d’EUiA ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa en què també ha saludat les Marxes de la Dignitat que, per segon any consecutiu, ompliran Madrid aquest dissabte. La formació catalana participarà amb una àmplia delegació, i se sumarà a la columna que acudirà al centre de la capital de l’Estat des de San Blas. Ja són 22 els autocars preparats per viatjar des de Catalunya a Madrid, alguns d’ells organitzats per EUiA, ha explicat Nuet.

El coordinador general d’EUiA també ha saludat l’arxivament, per part de l’Audiència de Barcelona, de les investigacions sobre la Federació de Municipis de Catalunya. “El sentit comú s’ha imposat”, ha considerat Nuet.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma