“No són capaços de concretar ni d’explicar com el tractat crearà llocs de feina; són promeses vanes”, constata el coordinador d’EUiA i portaveu d’Exteriors de l’Esquerra Plural.

El coordinador general d’EUiA i portaveu d’Exteriors del grup de l’Esquerra Plural al Congrés, Joan Josep Nuet, ha advertit aquest dimecres a la comissària de Comerç de la UE, Cecilia Malmström, que el tractat de lliure comerç que actualment està negociant amb els EEUU, el TTIP, amenaça els estàndards laborals, mediambientals i sanitaris del continent. Així li ho ha traslladat Nuet a la comissària en una reunió que han mantingut durant la visita que Nuet està realitzant aquest dimarts i aquest dimecres a la capital de la UE. La resposta de Malmström, ha lamentat Nuet, ha estat una defensa d’un tractat que, segons ella, generarà llocs de treball. “És una promesa vana”, ha lamentat el coordinador d’EUiA, que ha manifestat que “seguim molt preocupats” “i per tant seguirem amatents”. Per això, Nuet ha reclamat a la comissària que acabi l’opacitat que contamina les negociacions.

Nuet s’ha reunit amb la comissària Malmström i, també, amb el cap de l’equip de la UE que negocia el TTIP, Ignacio García Bercero, aquest matí a Brussel·les en el marc d’una visita que està realitzant a la capital de la UE. Nuet també té previst reunir-se amb el comissari d’Energia i Medi Ambient Miguel Arias Cañete, així com amb el cap de gabinet del comissari d’Afers Econòmics i Financers, Pierre Moscovici. Així mateix, visitarà el Parlament Europeu per trobar-se amb eurodiputats de l’Esquerra Plural.

En la reunió amb Malmström i García Becerro, Nuet els ha traslladat les preocupacions que expressen les campanyes ciutadanes que hi ha arreu d’Europa, també a Catalunya, contra el TTIP i que compten amb el suport del Partit de l’Esquerra Europea. “Els hem exposat de forma clara els dubtes que hi ha sobre el tractat de lliure comerç amb els EEUU: els perills de rebaixa dels estàndards laborals; els perills de cara a la seguretat dels treballadors, el tema de contractes, el tema dels salaris; i també els perills en matèria de seguretat alimentària; tant sobre els cultius com la seva transformació industrial”, ha explicat el coordinador d’EUiA.

“No hi ha la suficient transparència per saber de forma exacta què és el que s’està negociant”

La resposta de Malmström i García Becerro, segons ha relatat Nuet, ha estat la insistència amb les preteses bondats del TTIP. “D’entrada hi ha una defensa tancada per part d’ells que el tractat portarà llocs de feina i que no rebaixarà els estàndards, però no hi ha la suficient transparència per saber de forma exacta què és el que s’està negociant i discutint”, ha lamentat Nuet, que ha afegit que “no són capaços de concretar ni d’explicar com el tractat crearà aquests llocs de feina; és una promesa vana”.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma