Al voltant de 700 nens palestins són detinguts i sotmesos a "maltractaments" cada any per les forces del règim d'Israel, indica un nou informe d'un grup defensor dels drets de l'infant.

"El 2014, una mitjana de 197 nens per mes han estat retinguts en els centres de detenció militars, 13% dels quals tenien una edat inferior als 16", va denunciar la Xarxa Internacional de Drets de la Infància (CRIN), citada el dimecres l'agència palestina 'Maan'.

"Els nens arrestats solen ser detinguts per soldats fortament armats, amb els ulls embenats i les nines lligades a l'esquena abans que siguin traslladats a un centre d'interrogatori", afegeix l'ens.

Els menors entrevistats sobre les seves experiències, segons CRIN, sovint asseguren haver estat objecte d'"abús verbal i físic" durant la seva detenció. Fins i tot un 56% afirmen que van ser sotmesos a tècniques d'interrogatori "coercitives".

A continuació, la CRIN assenyala, que el 42% dels nens van ser obligats a signar documents en hebreu, tot i que la majoria dels palestins ni parlen ni entenen l'idioma.

"Aquestes detencions són clares violacions dels drets de la infància en virtut a diversos tractats de drets humans dels quals Israel forma part", ha criticat la xarxa global fundada el 1995 que es basa en la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant (CDN).

A finals de 2014, es va destapar una gran polèmica després que el règim de Tel Aviv arrestés una nena de 14 anys a Ramal·là i la detingués durant 22 dies sense haver passat abans per un judici.

Finalment va ser culpada de llançament de pedres, bloqueig de la carretera i possessió d'arma blanca i va ser sentenciada a "dos mesos de presó, i una multa de 1528 dòlars".

El cas, d'acord amb CRIN, va posar en relleu que normalment "el sistema fa cas omís als Drets del Nen".

Diversos països i organitzacions pro drets humans han criticat en reiterades ocasions a aquest règim per detenir, reprimir i assassinar als civils palestins.

Amnistia Internacional (AI) va publicar el 2014, un informe en què carregava contra el règim israelià per l'ús excessiu de la violència contra els palestins que "demostra el menyspreu per la vida humana" d'aquest règim.

Font: Voltaire

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma