“La vaga és un dret aconseguit amb molta sang i esforç, no deixarem que ens el segrestin”, adverteix el jovent d’EUiA en un comunicat.

Alternativa Jove, el jovent d’EUiA, ha exigit aquest divendres l’anulació de la condemna a quatre anys de presó i l’alliberament immediat d’Alfonso Fernández, Alfon, el jove de Vallecas empresonat i condemnat per participar a la vaga general del passat 14 de novembre del 2012. En un comunicat, Alternativa Jove ha advertit que “la vaga és un dret aconseguit amb molta sang i esforç, no deixarem que ens el segrestin”, i ha afegit que “no podem permetre que instaurin la cultura de la por”. Aquesta tarda, a més, activistes d’AJ participaran a una concentració amb el vaguista condemnat que tindrà lloc davant de la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya, al carrer Mallorca.

Tot seguit reproduïm el comunicat d’Alternativa Jove:

#AlfonLlibertat

Alfonso Fernández Ortega, més conegut com a Alfon, veí del barri obrer de Vallecas, va participar el passat 14 de novembre de 2012 a la vaga general. Va participar en els piquets informatius, lluitant costat a costat amb milers de persones que vàrem participar d’aquelles jornades de lluita, posant sota la llum pública les misèries que la població ha de sofrir a causa de les polítiques nefastes dels governs neoliberals d’aquest país.
L’Alfon i la seva parella van ser detingudes a pocs metres de l’entrada del seu domicili, acusades de portar artefactes explosius a la motxilla. Les joves van ser portades directament a les “Brigadas de Información” on van passar llargues hores d’interrogatoris i d’amenaces.

Els informes policials, plens de contradiccions entre ells, no han aconseguit trobar ni una sola empremta dactilar a l’artefacte explosiu, com el mateix fiscal ha reconegut al jutge. L’assetjament al qual s’han vist sotmeses les famílies de les detingudes, amb continus registres als seus domicilis, tampoc ha aportat cap evidència de culpabilitat.
L’Alfon i la seva parella sempre han mantingut que no portaven cap tipus de motxilla, i que aquesta va ser exhibida directament per la policia que va efectuar la seva detenció.

És evident que estem davant d’un altre muntatge policial per deslegitimar la lluita ciutadana. La parella de l’Alfon surt en llibertat, en canvi, ell continua empresonat. El jutge, després de moltes pressions per part d’instàncies superiors, va enviar l’Alfon a presó preventiva, al·legant un concepte que no està previst a la nostra legislació, el concepte d’alarma social. Per tant, podem afirmar que es tracta d’un empresonament il·legal, sota condicions radicals com el regim FIES, que entre altres coses fa que l’Alfon vegi intervingudes les seves comunicacions, tants amb familiars, com amb el seu advocat.
L’Audiència Nacional ha desestimat els recursos contra la presó preventiva, donant per vàlid el concepte d’alarma social, no reconegut al nostre ordenament jurídic.

El judici a l’Alfon es va produir el dia 8 de gener, tot i la falta de probes judicials, i la manifestació de l’Alfon mantenint la seva innocència, ha estat condemnat a quatre anys de presó.

Com a poble, no podem tolerar processos judicials foscos i manipulats. No podem permetre que instaurin la cultura de la por. La vaga és un dret aconseguit amb molta sang i esforç, no deixarem que ens el segrestin.

Des d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA volem expressar el nostre rebuig cap a governs dictatorials que empresonen activistes que lluiten pels drets conquistats pel poble. Exigim l’anulació de la condemna i la immediata alliberació de l’Alfon i de totes les persones empresonades a la Vaga General.
Recordeu, si ens toqueu a una, ens toqueu a totes!

Fins a la victòria sempre.


Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma