El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha demanat al president d'ERC, Oriol Junqueras, que treballi per construir una aliança d'esquerres que iniciï un procés de "ruptura" a Catalunya en lloc de pactar amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

"Sense ruptura el seu programa polític és impossible. Sense ruptura no hi ha independència ni sobirania", ha argumentat en una entrevista d'Europa Press, en què ha remarcat que el context actual ofereix una oportunitat històrica perquè l'esquerra s'uneixi i iniciï un període constituent que canviï la forma de fer política.

Ha dit que veu Junqueras amb necessitat de trobar unes referències que l'ajudin a liderar Catalunya, i li ha advertit que aquestes referències ha de buscar-les a l'esquerra i no a CiU: "Qualsevol dia d'aquests llegirem sobre un estafa de Mas i Junqueras haurà d'anar a la dutxa i dutxar-se. En nosaltres no trobarà cap estafa".

Per aquesta raó, ha invitat el president d'ERC a observar que a la societat catalana existeix una majoria d'esquerres que reclama un canvi al capdavant de la Generalitat i trencar amb Mas, i ha destacat que és hora que els grups d'esquerra vegin si són "capaços de tenir majoria d'edat i governar i créixer sense CiU".

"Aquesta amalgama --en què ha emmarcat ERC, ICV, EUiA, Procés Constituent, CUP i Podem-- ha de créixer i ser major d'edat. Dir: Som la majoria social del país i nosaltres governarem el país", ha afegit Nuet, que ha reconegut les diferències que existeixen entre aquestes formacions sobretot a l'eix nacional.

"I el PP, C's, CDC, UDC i la patronal catalana, que es fastiguegin, perquè són els que ens han portat on estem, els que ens han enfonsat en la misèria", ha continuat, i s'ha preguntat si aquestes formacions d'esquerra saben guanyar i governar en lloc de centrar-se a apuntalar l'actual president de la Generalitat.

Per superar les diferències entre aquestes formacions a l'eix nacional --ICV, EUiA i Podem no es defineixen com a independentistes--, Nuet veu possible un acord en base al concepte de sobirania: "L'Estat és una forma jurídica però políticament què som? Un poble sobirà, una nació sobirana, que escull el que vol".

Nuet ha argumentat que tant per aconseguir la independència com la proposta d'EUiA d'una república catalana amb una relació federal amb Espanya cal un període de transició que pot estar liderat per l'esquerra, i ha advertit que no es pot deixar de banda aquells catalans que no van votar el 9 de novembre.

"Hem de fer una proposta molt majoritària. Cal donar-li a aquesta part de la societat una proposta que l'animi i li faci participar en un procés de empoderament", ha subratllat, i ha esgrimit que l'únic camí és que el sobiranisme i l'independentisme es posin d'acord.

"FEELING" AMB JUNQUERAS

Tot i que ha assegurat que veu "feeling" amb ERC per forjar una alternativa d'esquerres a Artur Mas amb vista a unes eleccions catalanes --amb independència de si hi ha o no avançament--, ha reconegut que el líder republicà, Oriol Junqueras, no acaba de trencar amb CiU.

Ha explicat que percep sintonia amb els republicans quan, en les converses que manté amb ells, exposa la necessitat que per portar a terme un procés de "ruptura", ja que considera que ERC està preocupada també per la dimensió social de Catalunya.

Nuet ha assegurat que parlant sobre la ciutat de Barcelona, li va preguntar a Junqueras si faria de "falca" a l'alcalde, Xavier Trias (CiU) o treballaria amb la candidatura de Guanyem, i aquest li va dir que era amb Guanyem amb qui havien de treballar i no amb l'actual alcalde.

Font: Aldia

Etiquetes de comentaris: , ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma