"Aquest segon dia d'acció sindical és, sens dubte, un gran èxit des d'Anvers, Limburg, Hainaut i Luxemburg. Les províncies de Flandes Occidental i Oriental, Lieja i Namur, confirmen que l'oposició al govern s'expressa a tot el país. I això, solidaritat més enllà de la frontera lingüística, com l'autobús de sindicalistes de Limburg que van venir a donar suport als treballadors en vaga de la província de Namur", va respondre Peter Mertens, president del PTB.

Visitant els piquets de la Zona del Canal a Gant des de principis d'aquest matí, ha afegit: "Creiem que la vaga és profunda al país. Ja sigui en els ferrocarrils de'Ostende a Arlon, com als ports de Gant i Zeebrugge que estan paralitzades o a l'aeroport Bierset (Lieja), també aturat per complet. La vaga és profunda, però molt àmplia. Afecta les grans empreses, els sectors tradicionals del metall i la química, però no només. Les universitats de Gant i Lieja també es van veure afectades per la vaga, amb el suport dels estudiants. Molts hospitals i llars d'avis eren amb serveis mínims. Vam veure actors de teatre a les estacions de Lieja o Flandes. Vam veure els estudiants que donaven suport als piquets del Centre Administratiu flamenc de Gant i d'altres mostres de suport a Lieja. També van ser vistos treballadors de les petites empreses - sense delegacions sindicals - donant suport.

I això és només una primera impressió de totes les accions que han sacsejat les quatre províncies durant la vaga d'avui.

La profunditat del moviment es reflecteix també en la determinació de les persones perquè continuïn prenent mesures fins que el govern es doblegui. "Si el Govern segueix fent oïdes sordes a les aspiracions de la gent, crec que les accions continuaran. Això és molt fort, centenars de converses amb els nostres membres a tot el país", diu Peter Mertens. Sigui quin sigui l'àrea del país o el color del sindicat, tothom diu que serà encara més àmplia el 15 de desembre i que estan disposats a continuar més enllà si és necessari.

Les demandes dels vaguistes són clares, i l'antítesi d'anuncis de "diàleg" llançada pel govern. "A tot arreu se'ns diu que la gent no vol el salt d'índex (?), no una pensió de l'Estat als 67 anys o l'eliminació de la jubilació anticipada. Defensen els seus serveis públics. I defensen una veritable fiscalitat pels més rics. El govern de la hipocresia tenyida de discursos sobre els "grans" marges de negociació. I entenem. El govern parla de negociació d'un dia, però l'endemà informa la Comissió Europea que les seves principals mesures es decideixen i no hi ha marxa enrere", diu el president del PTB. I va afegir: "Molts membres del govern han fet moure molt de vent sobre la fiscalitat dels rics. Però si no passa res en aquest nivell, perdran la poca credibilitat que els queda.

Pel PTB, el moviment actual té molts punts forts per guanyar el cas: demandes clares; un fort front sindical amb els centres de coordinació comuns dos sindicats units pels "colors de l'1 de desembre"; un augment de suports en amplis cercles públics i associatius, intel·lectuals i culturals.

"La resistència actual pot guanyar aquesta lluita social i democràtica. És a dir, aturar la maquinària anti-social del govern", diu Peter Mertens.



Més de 600 llocs visitats per prop de 400 membres del PTB

"Gairebé 400 dels nostres membres han visitat més de 600 punts en les 4 províncies en vaga. A tot arreu, la benvinguda ha estat molt càlida. L'interès per la nostra alternativa - Pla de Cactus - està clarament en augment. Aquest pla vol posar fi a la política d'austeritat. Avança una política d'inversió pública per a la renovació social, ecològica i democràtica. Finançat entre altres per un impost a milionaris relatiu", va dir Raoul Hedebouw, portaveu del PTB i MP, que estava de visita a la província de Lieja. Afirma: "Anem a intensificar encara més la nostra tasca educativa a tota Bèlgica: amb el llançament d'1,2 milions de còpies abans de finals de desembre i una gira per 10 ciutats.

Per a aquesta gira, Peter Mertens es presentarà a Brussel·les (4/12), Anvers (05.12), Gant (12.06), Malines (9/12) i ​​Roeselare (12/12); Raoul Hedebouw a Charleroi (11/12) i ​​Lieja (12/12) Marc Van Hees en Namur (10/12).

Font:
http://ptb.be/articles/peter-mertens-ptb-je-pense-que-si-le-gouvernement-reste-sourd-les-actions-vont-continuer

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma