“Volem una sanitat 100% pública com a garantia del dret fonamental a la protecció de la salut de la ciutadania”, reclama a la marxa la responsable de l’àrea de Salut d’EUiA, Lola Castro.

Malgrat la pluja, una multitudinària manifestació de tres milers de persones va recórrer aquest dissabte a la tarda, dia de mobilitzacions, els carrers de Lleida per rebutjar el consorci sanitari que pretén crear el conseller Boi Ruiz (CiU), i en defensa de la sanitat pública. En la manifestació van confluir tant professionals i usuàries i usuaris lleidatans com ciutadanes i ciutadans vinguts d’altres llocs de Catalunya. Entre els primers, activistes d’EUiA de Lleida, i entre els segons, la coordinadora de l’àrea de Salut de la formació, Lola Castro. “Volem una sanitat 100% pública com a garantia del dret fonamental a la protecció de la salut de la ciutadania”, va reclamar Castro, i va demanar un cop més “la dimissió del conseller Boi Ruiz pel seu incompliment dels acords parlamentaris”.

Convocada per la Marea Blanca i sota una forta pluja, la manifestació a Lleida va recórrer el tram que separa la plaça Ricard Vinyes de Lleida de la seu de CiU a la capital del Segrià per expressar l’ampli rebuig ciutadà a l'imposició del Govern de creació d'un ens jurídic que gestioni tots els dispositius assistencials de la regió sanitària de Lleida. La marxa va comptar amb la participació i el suport de moltes persones i plataformes de tota Catalunya; Viladecans, Bellvitge, Plataforma Pel Dret a la salut, El Prat , Cervera, Tàrrega, Balaguer, Barcelona, Sant Vicenç dels Horts. “Ha nascut la marea blanca catalana”, va comentar el metge i activista Josep Vallhonesta.

A la manifestació van acudir també les diputades d’ICV-EUiA Marta Ribas i Sara Vilà i el president de la coalició, Joan Herrera, a més de Lola Castro i el coordinador de l’àrea de Salut d’ICV. Miquel Farrès. També hi van acudir els dirigents de la CONC i de la UGT.

“El conseller Boi Ruiz i el Govern estan canviant unilateralment un model sanitari consensual als anys 90, amb una política d'agressió i de desmembrament de l'ICS que, tot i la pèrdua de 4000 treballadors i treballadores en els últims anys, és la principal empresa pública de Catalunya”, va subratllar Castro.

La coordinadora de l’àrea de Salut d’EUiA també va recordar que, el març passat, el Parlament de Catalunya va aprovar a proposta d’ICV-EUiA instar el Govern d’Artur Mas a “garantir un sistema nacional de salut, de servei públic, d'accés universal, finançat mitjançant impostos progressius i de qualitat”. Això implica, va afegir Castro, defensar “un model garant del dret a la salut de totes les persones que viuen a Catalunya en igualtat de condicions, i no fer cap procés de privatització ni de mercantilització dels centres ni dels serveis sanitaris públics del sistema català de salut”.

En aquella ocasió, va recordar Castro, la cambra també va acordar que l’executiu no prengués “cap més decisió sobre la creació d'un únic ens jurídic per a gestionar tots els dispositius assistencials de les entitats proveïdores del sector públic de salut de la regió sanitària de Lleida, fins que no s'arribi a conclusions a partir d'un procés de diàleg i de debat amb els grups parlamentaris, amb els usuaris, els professionals i els sindicats”.


Font:  3.000 persones es manifesten sota la pluja a Lleida en defensa de la sanitat pública i contra la creació d’un consorci sanitari

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma