El coordinador d’EUiA i diputat al congrés, Joan Josep Nuet, saluda que dimiteixi una de les polítiques del PP implicades en la trama Gürtel.
L’àrea de Salut d’EUiA ha celebrat la dimissió, aquest dimecres, de la fins ara ministra de Sanitat del govern espanyol encapçalat per Mariano Rajoy, Ana Mato. “Celebrem moltíssim la dimissió de la ministra Ana Mato, demanada contínuament pels nostres diputats i diputades del grup parlamentari de l’Esquerra Plural”, ha declarat la responsable de l’àrea, Lola Castro, alhora que ha avançat que “continuarem amb la mobilització i amb la lluita de les Marees Blanques i de tota la ciutadania per canviar la seva política retalladora i privatitzadora i per defensar un sistema públic de salut universal, de qualitat, equitatiu i solidari”. Malgrat les retallades i la nefasta gestió de la crisi de l’èbola, però, Mato no ha dimitit fins a veure’s definitivament esquitxada en l’escàndol de corrupció Gürtel, que, ha recordat el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, corca profundament el PP de Mariano Rajoy.

Lola Castro, que a més de coordinadora de l’àrea de Salut és treballadora sanitària i activista sindical, ha recordat que “Ana Mato ha sigut la ministra de les retallades, del canvi de model sanitari i dels repagaments a la ciutadania, mentre ha privatitzat al servei dels interessos dels lobbys sanitaris”. En aquest sentit, Castro ha destacat dos dels principals exemples de la nefasta gestió d’aquesta ministra del govern del PP: el reial decret 16/2012, que va acabar amb el model de sanitat universal a l’estat, i la crisi de l’èbola.

La conseqüència del decret, ha destacat Castro, va ser “l’exclusió de més de 870.000 persones de l'atenció per no tenir dret a la targeta sanitària, fonamentalment persones afectades per la pobresa o que han perdut el dret a la prestació de l'atur”.A més, “les retallades introduïdes pel RDL 16/2012 han provocat el descens de l'inversió en sanitat pública d'un 7,2% al 6,2% del PIB actual, avisant la ministra que el propòsit és el de rebaixar al 5,4% el 2016”, ha recordat Castro. “Aquesta retallada pressupostària ha sigut de 7000 milions €, amb la pèrdua de 53.000 llocs de treball al sector sanitari, el que representa un 10% de l'ocupació pública”, ha descrit la responsable de l’àrea de Salut d’EUiA.

D’altra banda, Mato, ha afegit Castro, “ha sigut també la ministra de la nefasta gestió de la crisi de l'ebola, de la crònica d'un despropòsit monumental quan el passat 7 d'agost va prendre la irresponsable decisió d'importar de manera premeditada el virus i de sotmetre a un risc injustificat a les treballadores i els treballadors de l'Hospital Carlos III i a tota la població”, tot recordant que precisament Mato “havia començat a principis d'any el desmantellament d'aquest hospital com a centre de referència estatal per alertes epidemiològiques, amb l'objetiu de convertir-lo en un centre pel tractament de malalts crònics i assegurar així el negoci de la sanitat privada”.

Malgrat tots aquests despropòstis àmpliament criticats per, entre d’altres, l’esquerra Plural, Mato no ha dimitit fins a veure’s definitivament esquitxada per l’escàndol del cas Gürtel. “La dimissió de Mato no és una sorpresa, és una de les persones implicades directament en el cas Gürtel de corrupció del PP, que és només la punta de l’iceberg de tota una estructura de corrupció que té el PP dins seu”, ha destacat el coordinador d’EUiA i diputat de l’esquerra Plural Joan Josep Nuet. “És impossible que el PP pugui liderar la lluita contra la corrupció si abans no aplica una regeneració interna molt profunda, perquè PP, corrupció i interessos econòmics formen un trio indestriable en aquest moment”, ha afegit.

Font:  L’àrea de Salut d’EUiA celebra la dimissió d’Ana Mato, la ministra de les retallades en Sanitat

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma