Artur Mas és l'únic compareixent pel qui CiU manté el veto, gràcies al suport prestat per ERC.

La pressió d'ICV-EUiA, conjuntament amb ERC, la CUP i Ciutadans, ha aconseguit fer rectificar CiU i el PSC, que la setmana passada havien vetat diverses compareixences a la comissió d'investigació del frau fiscal i del cas Pujol. Finalment, i després que la coalició roja i verda i els altres tres grups tornessin a registrar una llista de 22 propostes de compareixença, en la sessió d'aquest dilluns la comissió ha aprovat exdirigents de CiU i del PSC presumptament vinculats a escàndols com el del Palau o Pretòria, com els excol·laboradors de Pujol Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, l'exalcalde de Santa Coloma Daniel Osàcar, o Fèlix Millet i Jordi Montull. També hauran d'acudir a la comissió, on els diputats Joan Mena i Marc Vidal representen ICV-EUiA, els expresidents espanyols José María Aznar i Felipe González. Només Artur Mas segueix vetat: CiU ha evitat que la comissió el cités gràcies al suport que ha rebut d'ERC.

Aquest dilluns el PSC ha decidit votar a favor de la llista de 22 noms presentats divendres passat per ICV-EUiA, així com per ERC, la CUP i C's. Davant d'això, CiU s'ha acabat abstenint. Per tant, aquestes persones hauran d'acudir al Parlament a donar explicacions. També Aznar i González: el PSC i el PP s'han oposat a citar-los, però CiU també s'ha abstingut en aquests dos casos, permetent que s'aprovés la compareixença. També haurà d'acudir a la comissió l'actual conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig: CiU s'ha quedat sola votant en contra de citar-lo.
Marc Vidal ha denunciat, en nom d'ICV-EUiA, els vetos que havien imposat CiU i el PSC i que aquesta setmana han hagut de retirar. Hi ha precedents, ha recordat, d'aliances similars per evitar conclusions incòmodes de comissions d'investigació: “va passar a la comissió de sanitatW, ha dit. Davant d'això, ha declarat, “gat escaldat, de l'aigua fuig”, ha expressat. “Pot entendre que els demés sospitéssim que podia tornar a ser així”, ha dit adreçant-se a CiU i el PSC.

La rectificació dels vetos de CiU arriba després que, la setmana passada, Mas escampés durant la sessió de control al president una mentida per intentar defensar-los: Mas va assegurar que a Andalusia no hi havia hagut comissió d'investigació per l'escàndols dels ERO, en una resposta a una interpel·lació a Joan Mena, No només va haver comissió a Andalusia, sinó que aquesta va ser una exigència d'IU, va estar presidida per un diputat d'aquest grup, i va cridar a comparèixer tant els expresidents com l'actual president de la Junta.

Font:
http://www.euia.cat/pagina.php?idp=9212

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma