L’àrea de Llibertat d’Expressió Afectivo-Sexual de la formació adverteix de les conseqüències de la reducció pressupostària en prevenció de la malaltia.

L’Àrea de Llibertat d’Expressió Afectivo-Sexual (ALEAS) d’EUiA ha denunciat, en un manifest amb motiu del Primer de Desembre, Dia Mundial contra el VIH, el caràcter “LGTBfòbic” i “xenòfob” de les retallades perpetrades pels governs espanyol del PP i català de CiU en la lluita contra el VIH a traves de polítiques públiques de prevenció i tractament de l’epidèmia. El manifest d’ALEAS-EUiA posa de relleu l’especial gravetat de les retallades pressupostàries en prevenció, en un moment en què el relaxament de la guàrdia provoca una mitjana de 700 nous contagis cada any, especialment entre joves i també entre parelles heterosexuals. Finalment, el manifest d’ALEAS-EUiA amb motiu de l’1-D denuncia també l’actitud de les empreses farmacèutiques i recorda que l’estigma del VIH segueix present en la societat actualment.

Aquest és el manifest complet de l’Àrea de Llibertat d’Expressió Afectivo-Sexual d’EUiA amb motiu del Primer de Desembre del 2014:

“Com cada 1 de Desembre tornem a ser aquí reivindicant tant les víctimes com les persones que pateixen directament o indirecta el VIH.

Un any més denunciem les retallades pressupostàries tant del Govern central com de la Generalitat. El primer ha eliminat la partida de 650.000 euros destinada a Catalunya per a la prevenció i el segon ha reduït el pressupost en 1,3 milions d’euros en 5 anys, el que representa una caiguda del 36%. En concret, s’ha reduït l’ajuda a les ONGs en un 32’3%.

Aquesta reducció dràstica a les partides pressupostàries destinades a la lluita contra el VIH es tradueix en una disminució en les campanyes de prevenció. Considerem que aquest fet és molt greu, ja que s’està produint una mitjana de 700 nous contagis l’any. Contagis que podrien haver-se evitat amb més i millors campanyes de sensibilització. Des d’ALEAS-EUIA creiem fermament que aquestes retallades tenen no només un marcat caràcter LGTBfòbic, sinó també xenòfob, doncs les restriccions pressupostàries han deixat sense tarja sanitària a les immigrants en situació irregular, quedant aquestes desemparades davant el VIH.

Tampoc volem deixar passar l’oportunitat de recriminar l’actitud de les empreses farmacèutiques respecte del tractament del VIH. Considerem que la indústria farmacèutica no veu als malalts del VIH com a tals, sinó com un negoci totalment deshumanitzat, de mercantilitzar el patiment. Un tractament anual amb retrovirals costa al voltant de 7.500 euros.

Finalment no oblidem que l’estigma del VIH segueix present amb força a la societat. Segons una enquesta de la FELGTB el 30% de persones amb VIH pateix el rebuig de les seves parelles i un 20% va evitar anar a un centre hospitalari. També que un 18% ha refusat anar al seu centre d’atenció primària per por a ser discrimina.

LES NOSTRES VIHDES NO ES RETALLEN!!!”

Font:
ALEAS-EUiA denuncia, amb motiu del Primer de Desembre, el caràcter “LGTBfòbic” i “xenòfob” de les retallades de PP i CiU en la lluita contra el VIH

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma