Comunicat de Comunistes de Catalunya sobre la proposta de candidatura unitària del President Mas.

El president de la Generalitat de Catalunya va presentar aquest passat 25 de novembre, amb tota la solemnitat d’un acte d’Estat, una proposta de candidatura unitària sobiranista que va plantejar com a requisit per un avançament de les eleccions al Parlament de Catalunya.

Els i les Comunistes de Catalunya considerem que malgrat presentar-se com a nou, el pla del president és una reformulació dels mateixos plantejaments oportunistes que va esgrimir en la darrera campanya electoral. D’una banda, ens parla d’una candidatura unitària de Front Patriòtic, que en la seva definició recorda d’allò més a la del “Govern dels millors” de les darreres eleccions. Un “Govern dels millors” que ha col·locat en les principals conselleries a mestres reconeguts de la gestió neoliberal, per a practicar retallades socials i afavorir privatitzacions de sectors estratègics de l’economia nacional. De l’altra banda, el president sol·licita al poble de Catalunya, novament, una majoria absoluta excepcional per a un moment que ens presenta també com a excepcional.

Artur Mas i els seus socis defugen la seva responsabilitat com a govern en la greu situació social que viu el poble de Catalunya per culpar altre cop de tots els problemes del país a la seva manca de competències. No obstant això, el president Mas disposa d’unes competències molt més àmplies de les que ens vol fer creure a l’hora de decidir el sentit del seu govern. El president ens vol fer creure que la Independència és una solució miraculosa, quan qui ofega les classes populars són les polítiques neoliberals imposades per Europa, que el seu govern practica amb entusiasme.

Considerem que aquesta nova ocurrència és l’enèsima fugida endavant de la burgesia catalana per refundar la seva coalició electoral, questionada pels casos de corrupció descoberts en els darrers anys. Casos que han posat de manifest una pràctica de govern sistemàticament clientelista i absolutament antisocial que és la primera responsable del creixement de la pobresa i de la decadència institucional del nostre país. Volem recordar al president Mas que els més grans antipatriotes de Catalunya, els qui més mal han fet a les institucions de Catalunya en els darrers anys, han estat tots ells vinculats a Convergència i Unio: des dels Millet fins als Pujol.

El president Mas ha demanat al poble de Catalunya que deixi de banda l'economia i les polítiques socials durant més de dos anys, que es resigni a les retallades de drets, a l’atur, als desnonaments i a la precarietat en favor d'una il·lusió col·lectiva. És possible que aquesta sol·licitud al poble de Catalunya pugui semblar poca cosa vista des de la zona alta, però no ho és des de la dura realitat dels barris i els pobles de Catalunya. Ens proposa una transició interminable amb un govern monocolor que no posi en dubte les estructures econòmiques del capitalisme, que continuï les retallades imposades per Europa i l'empobriment sistemàtic de la Classe Treballadora i de les classes populars. El camí a Ítaca que ens promet el president Mas és cada cop més un descens a l’infern. El país que ens planteja el president Mas és un país completament dependent i sotmès al capitalisme financer.

Per a Comunistes de Catalunya, la proposta del president Mas és inacceptable. És una proposta que, d’entrada no compta amb les classes populars i que, al nostre entendre, trenca amb l’esperit del moviment ciutadà per a intentar capitalitzar-lo de forma partidària. És una proposta que pretén allunyar en el temps l’horitzó de la consulta i encara més el de la República Catalana. És una proposta que persegueix aconseguir un marge de més de dos anys que permetria a les estructures del poder una reconducció de la inestabilitat social que ara amenaça els fonaments de l’Estat. És una proposta, en definitiva, que té per objectiu evitar qualsevol forma de Ruptura Democràtica i de Procés Constituent, per a garantir l’statu quo de la burgesia catalana i de la monarquia borbònica. La proposta del president Mas és, en resum, la 3a restauració Borbònica.

Comunistes de Catalunya no serà còmplice del pla del president Mas per a impedir la Ruptura Democràtica que necessita el país, ni activament ni passivament. No participarem en el teatre d’unes eleccions plebiscitàries per a legitimar el lideratge antinacional i antisocial de la burgesia catalana. Seguirem exigint la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació, igual que seguirem exigint polítiques socials justes, Educació Pública, Salut Pública i Dret a l’Habitatge. Seguirem denunciant el seu model de país amic de la banca, les mútues, les concertades i els especuladors. Els i les comunistes treballem per construir la República Catalana, una República veritablement sobirana dels poder econòmics que oprimeixen el poble de Catalunya, i això implica que no en tenim prou amb una candidatura que es digui patriòtica sinó que exigim que sigui social, que estigui decidida a enfrontar-se al poder del capital especulatiu, en defensa dels drets de les persones i la Democràcia.

Els i les comunistes de Catalunya també apostem per una candidatura unitària, però per la candidatura unitària del poble, de la Classe Treballadora i les forces populars majoritàries, per la candidatura unitària de les forces rupturistes i els moviments socials, per una candidatura de confluència de les organitzacions populars al voltant d’un programa de Ruptura Democràtica. Els i les comunistes cridem a la responsabilitat de les forces progressistes i dels moviments ciutadans a no caure en el parany d’una aliança contrària als interessos de la majoria. Treballarem per aconseguir una candidatura el més àmplia possible de tota l’esquerra rupturista, amb la voluntat de desenvolupar un trencament definitiu amb el règim del 78 i iniciar processos constituents tant en l’àmbit municipal, com en l'àmbit nacional, com amb el conjunt de pobles d’Espanya i d’Europa. Comunistes de Catalunya cridem a la unitat de la Classe Treballadora i del conjunt de les classes populars, que som la immensa majoria de la ciutadania.

Unitat popular!
Ruptura democràtica!


Comunistes de Catalunya
Secretariat

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma