La diputada Lorena Vicioso reclama a la Generalitat que retiri els càrrecs contra els dos nois, que van patir presó preventiva dictada per la mateixa jutgessa que va instruir el cas de 'Ciutat Morta'.

El grup parlamentari d'ICV-EUiA ha expressat aquest dijous el seu suport a l'Isma B. i en Dani A., dos estudiants encausats penalment per participar a la vaga general del passat 29 de març del 2012 que afrontaran el judici el març vinent. Així li ho ha traslladat la portaveu de Joventut de la coalició roja i verda, Lorena Vicioso, a l'Isma i les mares de tots dos nois, que aquest dijous han acudit al Parlament a exposar el seu cas als grups parlamentaris. Es dóna la circumstància que els dos nois ja van passar 33 dies en presó preventiva la primavera del 2012 per ordre de la jutgessa que ha instruït el seu cas, Carmen García, que és la mateixa que va instruir el de 'Ciutat morta'. Ara la Generalitat, que com l'Ajuntament de Barcelona exerceix l'acusació contra els nois, demana més de set anys de presó per cadascun d'ells. “Farem tot el que calgui per demostrar la innocència d'aquests dos nois”, ha declarat Lorena, que ha reclamat a les institucions que retirin les seves acusacions.

L'Isma i en Dani van ser detinguts a les Corts el 29 de març del 2012, durant una de les vagues generals que van tenir lloc a l'estat per rebutjar les darreres reformes laborals. Estudiants universitaris i militants en el moviment estudiantil, els mossos els van arrestar a Barcelona, després de participar en un piquet, quan ja feia estona que havien marxat. La titular del jutjat d'instrucció número 18 de Barcelona, Carmen García, la mateixa que ara està sent fortament qüestionada per haver instruït també el cas del 4-F, va decretar la presó preventiva per als dos estudiants, i no va rectificar fins que, el 4 de maig, l'Audiència Provincial va obligar-la a rectificar la seva mesura i alliberar-los immediatament.

Gairebé tres anys després dels fets, el març vinent, els dos joves universitaris afrontaran el judici per aquells fets. Ells reclamen la seva innocència i aquest dijous l'Isma, els seus pares i la mare del Dani s'han reunit amb representants dels grups parlamentaris de CiU, ERC, el PSC i la CUP, a més d'ICV-EUiA, per demanar-los suport.

La portaveu de Joventut d'ICV-EUiA, Lorena Vicioso, ha expressat el suport del grup roig i verd als dos nois i s'ha compromès a ajudar-los a demostrar la seva innocència i a defensar el seu dret fonamental a la vaga. “Els demanen molts anys per uns fets dels quals ells reclamen que són innocents”, ha declarat Vicioso després de la reunió, tot afegint que “farem tot el que calgui per demostrar la innocència d'aquests dos nois”. “I demanarem a la Generalitat que retiri la seva acusació contra aquests dos nois: estan demanant gairebé vuit anys”, ha destacat Vicioso.

Font: EUiA

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma