A les eleccions municipals del 12.10.2014 el Partit dels Treballadors d'Hongria va aconseguir mantenir la seva posició com el partit més fort fora del parlament. Fa quatre anys rebíem un total de 10.923 vots, aquest any hem duplicat a 21.923 vots. Vam concórrer amb prop de 500 candidats a 103 localitats (ciutats, pobles, districtes), en 11 municipis hem aconseguit l'alcaldia. Molts dels nostres candidats són joves que no han assistit a les eleccions abans.

Valoració de les eleccions municipals del Partit dels Treballadors Hongaresos

El nostre alcalde a la localitat nord-oriental de Borsodbóta, János Gulyás va mantenir la seva posició i dos candidats van guanyar mandats en el consell local de dos pobles del sud-est, Magyarcsanád i Kötegyán. La mitjana dels païs dels nostres candidats va ser al voltant de 3.1%, amb algunes excepcions, com el poble al sud-oest de Pusztaföldvár, on Ferenc Ga va rebre 16,42% (el 2010 va rebre només 5,43%). El desenvolupament és evident en la majoria de llocs.

El guanyador indubtable de les eleccions és Fidesz. István podria començar el seu segon mandat com a alcalde de Budapest al rebre el 49%. El candidat de diversos partits d'esquerra-liberal, Lajos Bokros va rebre el 36%, Gábor Staudt (Jobbik) 7,1%, Antal Csárdi (LMP, el partit d'esquerra verda) el 5% i el liberal Zoltán 2%. Fidesz té l'alcaldia a 17 de 23 districtes de Budapest. Ells tenen la majoria absoluta a totes les diputacions provincials, excepte al comtat de Borsod, on tenen majoria també. Fidesz ha guanyat el seient de l'alcalde a 20 de les 23 ciutats grans. La majoria dels alcaldes d'Hongria - 2420 - són independents (encara que en general amb el suport d'un partit polític) i el Fidesz té 600 alcaldes.

Els resultats a la banda liberal-socialista es fragmenten, ja que concorrien candidats en diverses coalicions. El partit més fort en aquest costat és encara el Partit Socialista Hongarès (MSZP), que ha rebut més vots que els seus principals rivals, Coalició Democràtica (DK - partit de l'exprimer ministre socialista, Ferenc Gyurcsány) i Junts-Diàleg per a Hongria (Együtt -PM). MSZP té de forma independent 19 alcaldes i 9 sota diverses coalicions, mentre que DK té 3 alcaldes independents. El costat socialista-liberal va lamentar la seva aliança i va començar a culpar-se els uns als altres ja en la vigília de les eleccions.

L'èxit de l'extrema dreta Jobbik és exagerat en els mitjans estrangers. Es van convertir en el segon més fort partit independent en totes les diputacions provincials, però només si es compara el resultat amb només MSZP, ja que si es compta l'addició dels resultats dels candidats de la coalició, la banda socialista-liberal ha rebut molts més vots. Jobbik, òbviament, ha crescut des de 2010, ja que tenia 3 alcaldes i ara tenen 13, a les ciutats i pobles més petits. El seu suport del 20% no s'ha incrementat des de les eleccions al parlament d'Hongria i les eleccions al Parlament Europeu d'aquesta primavera. La participació va ser del 43% - això és un 3% per sota que fa quatre anys.

Partit dels Treballadors Hongaresos

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma