Davant les agressions, bloquejos, guerres, massacres que ha patit sistemàticament fins a l'actualitat Palestina per part del sionisme, els Comunistes de Catalunya declarem que:

El poble palestí ha vingut patint històricament l'ocupació de la seva terra i des de 1948 l'espoli creixent del seu territori, utilitzant mètodes terroristes, per part de l'estat sionista d'Israel.

El poble palestí està sotmès a un estat de virtual apartheid pel règim de Tel Aviv, envaint el territori palestí, estenent els assentaments i fragmentant les àrees habitades per palestins.

Israel no pretén garantir el legítim dret dels palestins a tenir un estat lliure i sobirà, que és reconegut àmpliament per la comunitat internacional.

Israel no mostra una veritable voluntat de diàleg. L'alto el foc ha estat una estratagema per desviar l'atenció de l'opinió pública internacional, mentre continua amb la seva política d'agressió armada, morts i detencions arbitràries, en una clara violació dels drets humans del poble palestí.

El bloqueig sobre Gaza continua amb el que representa de patiment per al poble palestí, que ha rebut el suport internacional de milions de veus i mans en tot el món, a través de la campanya Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra l'Estat sionista, a la qual animem a sumar-se.

Els i les Comunistes de Catalunya manifestem la nostra condemna al genocidi que pateix el poble palestí a mans d'un Estat fundat sobre l'espoli i l'ocupació colonial dels territoris palestins, que ha costat més de 2.000 morts, 11.000 ferits i 475.000 desplaçats tan sols en la invasió militar de 2014.

Reconeixem i expressem la nostra solidaritat amb l'heroica lluita del poble palestí i de les seves organitzacions de resistència.

Condemnem el paper criminal i imperialista dels Estats Units que alimenta i dóna suport polític, financer i militar a Israel i la falta d'una acció decidida de l'ONU i l'UE, còmplices de la barbàrie.

Exigim la fi de l'apartheid i el genocidi, així com dels murs i assentaments il·legals.

Demanem el compliment de les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU que obliguen a Israel a retirar-se de Gaza, Cisjordània i Jerusalem Oriental, retornar a les fronteres anteriors a 1967 i assegurar el retorn dels refugiats palestins, d'acord amb la Resolució del Consell de seguretat Nº 242 del 22 de novembre de 1967, violada fins avui per l'estat d'Israel.

Ens pronunciem fermament per l'immediat aixecament del bloqueig a Gaza, la fi de tota hostilitat i l'alliberament de tots els presos polítics palestins, així com pel dret democràtic a l'autodeterminació del poble palestí i el reconeixement ple de l'Estat lliure i sobirà de Palestina.

Barcelona, a 1 novembre 2014

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma