Comunistes de Catalunya condemna enèrgicament la massacre perpetrada per l'Estat mexicà, que va costar la vida el passat 26 de setembre a Iguala (Guerrero) a 3 estudiants de la Normal Rural "Raúl Isidre Burgos" de Ayotzinapa, tres persones alienes a l'estudiantat inclòs un menor de 15 anys, i sent detinguts-desapareguts 43 normalistes sense que fins a la data es conegui el parador ni hagin estat presentats amb vida després de ser segrestats per policies municipals d'Iguala i Cocula, en una acció al costat del crim organitzat.

Ens sumem al clam i les manifestacions de protesta que recorren Mèxic i moltes parts del món, començant per la de les mares i pares dels desapareguts i els assassinats, que l'única notícia que volen escoltar de les autoritats mexicanes és que siguin presentats amb vida els 43 estudiants segrestats i desapareguts per l'Estat, en la més greu violació als drets humans comesa a Mèxic en dècades.

L'estat mexicà i els governs del PRI i el PAN han convertit a Mèxic en una gran fossa comuna, en un gran cementiri amb més de 150 mil assassinats per l'anomenada "guerra contra les drogues" durant els governs del PA i 32. 000 desapareguts reconeguts oficialment des retorn del PRI al govern.

Unim la nostra veu a la demanda de justícia i càstig als culpables, posant fi a una impunitat que ha endolat a Mèxic en tantes ocasions històriques, amb massacres i repressions, com 1968, Aigües Blanques, Acteal, Atenco i una infinitat de violacions als drets humans que han valgut la condemna internacional a l'Estat mexicà, encara que totes han quedat impunes.

Denunciem des de Comunistes de Catalunya la política sistemàtica de terrorisme d'Estat contra moviments socials, estudiantils, sindicalistes, polítics d'esquerra i periodistes que són assassinats sense parar per tot Mèxic. Un crim d'estat classista, pel fet de ser pobres, estudiants, indígenes, lluitadors socials, camperols i marxistes.

Constatem que des de l'arribada a la presidència d'Enrique Peña Nieto s'està generant novament un clima de terror contra els moviments socials mexicans, revivint els moments més foscos de la guerra bruta dels anys 70 i 80. Pretenen acabar amb lluitadors socials que protesten, que resisteixen les privatitzacions i atacs neoliberals, empresonant o enterrant-los en fosses clandestines.

Els estudiants de la Normal Rural de Ayotzinapa van anar a protestar pacíficament a Iguala en demanda de més i millor educació i es van trobar per única resposta el poder del plom i la mort. Aquesta política de terror del Govern de Peña Nieto i governs estatals de diferent signe polític, no està aturant la valenta lluita del poble mexicà a qui acompanyem en solidaritat activa, flagel·lat per la corrupció, el saqueig i els negocis bruts del narcoestat, el veritable crim organitzat per saquejar a Mèxic i els seus recursos, amb l'interès i complicitat de Washington.

Va ser el narcoestat el responsable, com el moviment de protesta mexicà assenyala en cada manifestació. És un crim d'Estat, un delicte de lesa humanitat que condemnem rotundament des de Comunistes de Catalunya.

Més d'un mes després de la desaparició dels 43 estudiants, després de 50 detinguts i l'exalcalde d'Iguala fugat, res s'ha informat des del govern mexicà sobre el parador dels normalistas.

Comunistes de Catalunya exigim al govern de Mèxic l'aparició amb vida dels 43 estudiants normalistas. Judici i càstig als culpables.

Exigim a la Unió Europea l'aplicació de la clàusula democràtica del Tractat Mèxic-UE, i suspendre convenis, mentre no sigui favorablement resolta la situació dels estudiants desapareguts i els Drets Humans a Mèxic.

Unim la nostra veu indignada als pares de família ia tots els qui en el món reclamen: "Vius se'ls van emportar vius ELS VOLEM!"

Comunistes de Catalunya

Barcelona, 1 de novembre de 2014Versión en castellano

Comunistes de Catalunya condena enérgicamente la masacre perpetrada por el Estado mexicano, que costó la vida el pasado 26 de septiembre en Iguala (Guerrero) a 3 estudiantes de la Normal Rural “Raúl Isidro Burgos” de Ayotzinapa, a tres personas ajenas al estudiantado incluido un menor de 15 años, y siendo detenidos-desaparecidos 43 normalistas sin que hasta la fecha se conozca su paradero ni hayan sido presentados con vida tras ser secuestrados por policías municipales de Iguala y Cocula, en acción junto al crimen organizado.

Nos sumamos al clamor y las manifestaciones de protesta que recorren México y muchas partes del mundo, comenzando por la de las madres y padres de los desparecidos y los asesinados, que la única noticia que quieren escuchar de las autoridades mexicanas es que sean presentados con vida los 43 estudiantes secuestrados y desaparecidos por el Estado, en la más grave violación a los derechos humanos cometida en México en décadas.

El estado mexicano y los gobiernos del PRI y el PAN han convertido a México en una gran fosa común, en un gran cementerio con más de 150 mil asesinados por la llamada “guerra contra las drogas” durante los gobiernos del PAN y 32. 000 desparecidos reconocidos oficialmente desde retorno del PRI al gobierno.
Unimos nuestra voz a la demanda de justicia y castigo a los culpables, poniendo fin a una impunidad que ha enlutado a México en tantas ocasiones históricas, con masacres y represiones , como 1968, Aguas Blancas, Acteal, Atenco y un sinfín de violaciones a los derechos humanos que han valido la condena internacional al Estado mexicano, aunque todas impunes.
Denunciamos desde Comunistes de Catalunya la política sistemática de terrorismo de Estado contra movimientos sociales, estudiantiles, sindicalistas, políticos de izquierda y periodistas que son asesinados sin cesar por todo México. Un crimen de estado clasista, por el hecho de ser pobres, estudiantes, indígenas, luchadores sociales, campesinos y marxistas.
Constatamos que desde la llegada a la presidencia de Enrique Peña Nieto se está generando nuevamente un clima de terror contra los movimientos sociales mexicanos, reviviendo los momentos más oscuros de la guerra sucia de los años 70 y 80. Pretenden acabar con luchadores sociales que protestan, que resisten las privatizaciones y ataques neoliberales, encarcelándolos o enterrándolos en fosas clandestinas.
Los estudiantes de la Normal Rural de Ayotzinapa fueron a protestar pacíficamente a Iguala en demanda de más y mejor educación y se encontraron por única respuesta del poder con plomo y muerte. Esta política de terror del gobierno de Peña Nieto y gobiernos estatales de distinto signo político, no está deteniendo la valiente lucha del pueblo mexicano al que acompañamos en solidaridad activa, flagelado por la corrupción, el saqueo y los negocios sucios del narcoestado, el verdadero crimen organizado para saquear a México y sus recursos, con el interés y complicidad de Washington.

Fue el narcoestado el responsable, como el movimiento de protesta mexicano señala en cada manifestación. Es un crimen de Estado, un delito de lesa humanidad que condenamos rotundamente desde Comunistes de Catalunya.
A más de un mes de desaparecidos los 43 estudiantes, con 50 detenidos y el ex alcalde de Iguala fugado, nada se ha informado desde el gobierno mexicano sobre el paradero de los normalistas.

Comunistes de Catalunya exigimos al gobierno de México la aparición con vida de los 43 estudiantes normalistas.
Juicio y castigo a los culpables.
Exigimos a la unión Europea la aplicación de la claúsula democrática del Tratado México-UE, y suspender convenios, mientras no sea favorablemente resuelta la situación de los estudiantes desaparecidos y los Derechos Humanos en México.

Unimos nuestra voz indignada a los padres de familia y a todos quienes en el mundo reclaman:
“¡VIVOS SE LOS LLEVARON VIVOS LOS QUEREMOS!”

Comunistes de Catalunya

Barcelona, 1 de novembre de 2014

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma