Ens els darrers mesos la societat catalana i del conjunt de l’Estat viu una veritable explosió de propostes rupturistes. Procés Constituent, Podem, Guanyem i la Crida Constituent són les més destacades de tantes iniciatives que a nivell local, nacional o estatal, i amb diferents matisos ideològics, han emergit des dels moviments socials i les classes populars.

Des del nostre punt de vista, totes aquestes iniciatives posen dues coses de manifest. D’una banda, el col·lapse del sistema polític espanyol, sorgit de la 2a Restauració Borbònica. Un projecte polític alimentat de les engrunes del règim feixista de Franco que va garantir la continuïtat de les estructures econòmiques de dominació per instaurar un sistema polític escassament democràtic amb un bipartidime profundament corrupte, que comptava a més amb la complicitat de les burgesies nacionalistes catalana i basca. De l’altra banda, un descontentament generalitzat de la classe treballadora cap a les seves estructures organitzatives clàssiques, partits polítics i sindicats, que havien quedat atrapades en el sistema, viciades per la cultura liberal de la delegació de responsabilitats, amb greus dèficits democràtics interns i actituds sectàries que s’havien tornat habituals.

Els i les comunistes de Catalunya no hem estat aliens a aquesta realitat, ans al contrari: hem acompanyat a la classe treballadora en aquest procés de desencantament. Hem fet autocrítica dels nostres molts errors. Però també ens hem reafirmat en tot allò que ja dèiem fa 30 anys: que la Transició va ser un sortida sistèmica per al règim franquista, que la Democràcia espanyola era més que qüestionable i que només amb la la organització de la classe treballadora en un projecte polític unitari de ruptura amb el sistema es podria plantejar una sortida favorable als interessos de la majoria. Fruit d’aquest treball de reflexió i de militància activa i constant en els fronts de lluita populars, comunistes del PCC, del PSUC Viu i de diversos col·lectius hem confluït en la construcció d'una organització unitària i oberta: Comunistes de Catalunya.

El nou partit vol ser una eina al servei de la classe treballadora i té com a objectiu immediat seguir treballant per la unitat en la construcció d’un projecte polític, social i nacional de la majoria i per a la majoria. Admirem amb entusiasme l’emergència de tots aquests moviments que criden a la unitat popular i a la construcció d’alternatives, ens felicitem de l’apropament de posicions d’uns i altres cap a un discurs comú que també compartim: Ruptura Democràtica, processos constituents, República Catalana.

Tanmateix ara, ha arribat el moment de la coherència. Cal treballar per fer possible aquesta Ruptura Democràtica i per posar en marxa processos constituents a Catalunya i entre el conjunt de pobles actualment sotmesos pel règim, però també a nivell local. Cal que totes aquestes iniciatives conflueixin en un projecte comú unitari i ampli. Una proposta engrescadora que aplegui al conjunt de la classe treballadora i el conjunt de les classes populars que han dit prou al liberalisme i al règim borbònic. Un projecte polític col·lectiu basat en un programa comú i ambiciós on puguin conviure totes les enriquidores corrents democràtiques, populars i d’esquerres rupturistes sense renunciar a la seva identitat ni a les seves pròpies organitzacions.

Juntes podem, guanyem la Ruptura Democràtica!

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma