Secretaria de Relacions Internacionals 

Aquest dilluns 6 de febrer dos terratrèmols de magnitud 7,8 de l’escala de Richter ha afectat el sud de Turquia i el nord de Síria.

Segons l’OMS en tota la regió afectada han quedat destruïdes moltes infraestructures civils i sanitàries, i també moltes rutes d'accés. Actualment, els equips de rescat estan en una cursa en contra rellotge per tal d’aconseguir rescatar el nombre més gran de persones en vida d’entre les runes. De moment ja hi ha comptabilitzats més d'11.000 morts, un nombre que en les pròximes hores probablement creixerà. L’OMS també calcula que el conjunt de població que pot veure’s afectada pel terratrèmol pot asce PPndir fins als 23 milions de persones.

Turquia es considera que és un país amb alta capacitat per fer front a aquesta emergència, però el cas sirià és completament diferent. La guerra a Síria ja fa més de 10 anys que dura, i colpeja el país amb unes infraestructures ja de per si molt malmeses.

Davant d’aquests fets Comunistes de Catalunya volem manifestar el següent:

  • Volem mostrar la nostra màxima solidaritat amb les víctimes del terratrèmol i exhortem a la comunitat internacional a bolcar-se a ajudar ambdós països.
  • Condemnem fermament i volem mostrar la nostra repugna a què el govern dels EUA es negui a prestar ajuda humanitària a Síria, escudant-se en què el govern sirià és enemic dels EUA. També condemnem el paper de la Unió Europea que ha actuat en un sentit semblant, enviant ajuda a Síria a través de tercers, posant dificultats en aquesta tasca, quan l’únic criteri que hauria de prevaldre és l’humanitari.
  • Ara és el moment de la pau. Exigim que els EUA, Israel i Turquia cessin les seves hostilitats i presència en territori sirià i s’aposti fermament i decidida, per assolir la pau al país, el qual és el principal anhel de tot el poble sirià
  • Exigim també l’aixecament de totes les sancions occidental contra Síria. Com s’ha demostrat repetidament, aquest tipus de sancions només serveixen per augmentar el sofriment del poble. Aquests tipus de sancions ara mateix no faran altra cosa que dificultar i endarrerir encara més la recuperació dels efectes del terratrèmol.

Etiquetes de comentaris: , ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma