Àrea de Lluita Contra el Feixisme i el Racisme

Aquest dijous, 15 de setembre, Alberto Cubero , regidor de Saragossa en Comú, Secretari Polític del Partit Comunista d'Espanya a Aragó i militant d'Izquierda Unida, s'enfronta a judici conseqüència de la querella presentada per l'extrema dreta de VOX.

VOX va presentar una demanda penal contra Alberto Cubero, pel contingut de la seva intervenció durant una comissió municipal en què feia referència a la resposta veïnal del barri de Vallecas de Madrid al míting que va organitzar Vox el 7 d'abril del 2021, en què rebutjaven la presència de l'extrema dreta i la seva actitud clarament instigadora i provocadora: "En política fiscal i en política econòmica els cau la careta, i després els passa el que els passa, que van a Vallecas i els reben com els reben (...) tant de bo els passi cosa que els va passar a Vallecas a tot Espanya.

Cal recordar que les veïnes i veïns de Vallecas varen protestar de manera pacífica davant el provocador míting de VOX i que van patir una càrrega policial injustificada, agressions, detinguts, pedres i insults llançats per persones simpatitzants de l'extrema dreta i també agressió a la premsa acreditada.

També a Madrid, VOX va interposar una querella. Aquest mes de juliol passat, el Jutjat d'Instrucció número 8 de Madrid va donar carpetada a aquesta investigació al no apreciar, ni el Ministeri de l'Interior ni la Policia, cap delicte.

Per expressar, en seu institucional, en qualitat de representant democràtic i en exercici de les seves funcions, allò que és de sentit comú i compartit, que cal combatre democràticament l'extrema dreta, el feixisme i el racisme, VOX demana, per a Alberto Cubero, quatre anys i vuit mesos de presó, amb inhabilitació, sumant "un delicte d'incitació a la comissió de delictes", un altre d'"alteració pública" i també de "provocació al delicte", a més d'una indemnització econòmica de 10.000 euros. Per part seva, la Fiscalia demanda dos anys i mig de presó, la inhabilitació per al sufragi passiu i una sanció econòmica de 5.400 euros.

Cal assenyalar, igualment que "els 6 de Saragossa", tres anys després d'una manifestació antifeixista a Saragossa, es troben en espera de la resolució del recurs presentat davant el Tribunal Suprem contra la condemna del Tribunal Superior de Justícia d'Aragó a 7 anys de presó als 4 majors d'edat.

A la judicialització de la política i la persecució de la dissidència contra el moviment sobiranista català, cal afegir que han estat objecte de querelles de l'extrema dreta institucional i/o dels aparells d'Estat (judicial i/o policial) tan activistes socials com càrrecs o excàrrecs electes com Alberto Rodríguez, Isa Serra, o la diputada de la CUP Eulalia Reguant, que serà jutjada pel Tribunal Suprem, el pròxim 28 de setembre per no voler respondre les preguntes de Vox, en el judici farsa del procés.

Per a Comunistes de Catalunya, aquesta judicialització repressiva demostra:
  1. L'extrema dreta està realitzant una permanent perversió de la figura penal del delicte d'odi, pensada per defensar a persones i col·lectius discriminats i/o vulnerables , defensant els drets fonamentals i les llibertats democràtiques i capgirant-la en una eina jurídica farsa contra persones i organitzacions que defensen els drets i les llibertats, des del treball i la lluita pacífica i democràtica, als quals ataca precisament l'extrema dreta.
  2. VOX és un perill, en si mateix, per a la democràcia, els drets i les llibertats. Però, més perillós és encara que l'extrema dreta no es limita a un partit (VOX), també la trobem dins els poders de l'Estat. L'actuació de la Fiscalia i de jutges i magistrats, no és una actuació aïllada i limitada a la repressió exercida contra Alberto Cubero i "els 6 de Saragossa" i Eulalia Reguant.
  3. És urgent aturar i derrotar democràticament a l'extrema dreta. Assolir aquest objectiu i guanyar la batalla cultural. Que l'antifeixisme és democràcia i democràcia és antifeixisme i antiracisme sigui sentit comú, requereix de la construcció, arreu, d'un moviment contra el feixisme i el racisme molt potent, unitari i plural, comunitari, organitzat en xarxa i estable.
  4. En un context en què la classe treballadora pateix la pèrdua de poder adquisitiu, en què estem a les portes d'unes eleccions municipals, que són arreu de l'Estat espanyol (i alhora que eleccions autonòmiques a 12 CCAA), a les quals la lectura i anàlisi de resultats de VOX serà en clau estatal, és més rellevant que mai campanyes unitàries #StopVOX arreu de l'Estat. Volem cridar i animar a impulsar campanya unitària #StopVOX i el moviment unitari contra el feixisme i el racisme, arreu de l'Estat.

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma