Secretaria de Relacions Internacionals

El passat dilluns 25 d’octubre pel matí, una junta militar ha donat un cop d’estat i ha segrestat al primer ministre del país, Abdallah Hamdock, obligant-lo a emetre un comunicat recolzant el cop d’estat. Aquest al negar-s’hi, es troba retingut a la casa d’un dels generals.

El passat 2019, una revolució popular va fer caure el règim dictatorial de Omar al-Bashir, i actualment hi havia un govern de transició. L’objectiu d’aquest cop d’estat seria restablir l’antic règim i desfer les conquestes democràtiques assolides per la revolució.

El Partit Comunista Sudanès ha fet una crida al poble del Sudan a prendre els carrers, la vaga general política i la desobediència civil per tal de fer caure el cop i la junta militar.
En el moment d’escriure aquestes línies el poble del Sudan s’està tirant massivament al carrer per tal de defensar les conquestes democràtiques.

Des de Comunistes de Catalunya volem mostrar la nostra màxima solidaritat amb el Partit Comunista Sudanès i el poble del Sudan en aquests moments de lluita. Volem denunciar les detencions arbitràries i violacions dels Drets Humans que s’estan produint ara mateix per part de la Junta Militar.

Exigim a aquesta Junta que es retirin i que permetin que sigui el poble sudanès lliurement qui designi el seu govern. Exigim també a la comunitat internacional que pressioni per tal de restaurar la democràcia al Sudan
Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma