Àrea de Feminismes

Comunistes de Catalunya un any més ens unim a la celebració del 8 de Març, dia internacional de les dones treballadores. Malgrat la situació d'excepcionalitat causada per la pandèmia, no podem deixar d'alçar la veu i sortir als carrers convocades pel moviment feminista a Catalunya per lluitar pels nostres drets i denunciar la falta d'igualtat i el patriarcat que transversalitzen les nostres vides.

Un any més hem de seguir denunciant les desigualtats que ens assolen i que la pandèmia no ha fet més que perpetuar. Desigualtats que s'han extremat pel que fa principalment al treball de cures. A les llargues jornades de teletreball s'han unit les jornades de cura dels infants i les persones depenents durant el confinament, que han recaigut principalment en les dones.

Alhora les treballadores de les cures (infermeres, netejadores, perruqueres, cuidadores de persones depenents, etc.) han estat el col·lectiu laboral més exposat i explotat durant la pandèmia, un col·lectiu altament precaritzat, amb baixos sous i escasses garanties laborals. Moltes doblement oprimides, per ser migrants i dones.

La crisi econòmica i l'atur fruit de la pandèmia també ha tingut un major impacte laboral sobre les dones, en aturar-se tota activitat en sectors econòmicament vulnerables, com ara el de l'hostaleria, el comerç o el turisme, dominats per la presència femenina. Perquè la desigualtat i el patriarcat en l'àmbit laboral continua i la bretxa salarial, el terra enganxós o el sostre de vidre, estan encara lluny de desaparèixer. La pobresa a Catalunya segueix tenint principalment nom de dona, durant la pandèmia en el 70% dels desnonaments les víctimes han estat dones.

Aquest 8M també alçarem la veu contra les violències masclistes que cada dia patim les dones en tots els àmbits que ens envolten. Estem fartes de ser les que han de suportar el pes de les crisis i de les violències patriarcals i estructurals, violències que la pandèmia actual ha agreujat. Una violència que segueix prenent diversitat de formes, des dels assassinats patriarcals, a les violències sexuals o les violències obstetrícies.

El 8M també volem tornar a reivindicar el dret a l'avortament lliure i gratuït al nostre país, perquè encara al segle XXI les dones hem de demanar permís per decidir sobre el nostre cos. A Catalunya un important gruix dels metges es declaren objectors de consciència per no practicar avortaments quirúrgics. Tornem a cridar ben fort fora els rosaris dels nostres ovaris.

Finalment volem unir-nos al clam per l'aprovació de la llei trans a escala de l'estat espanyol. Fem una crida a la unitat del moviment feminista pels drets de totes les persones, no compartim la segregació que part del moviment feminista vol aplicar als col·lectius trans i la perversa i buscada confusió entre gènere i sexe que pretén dividir i empetitir el moviment feminista.

Aquests 2021 celebrem els 80 anys del dret de les dones a votar a l'estat espanyol, fet que ens cohesiona en la lluita antifeixista. El feminisme és i serà antifeixista, anticapitalista, igualitari i divers.

Visca la dona treballadora!

Visca el 8 de Març!

Sense les dones no hi ha revolució!

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma