Secretaria de Relacions Internacionals

Comunistes de Catalunya es suma a la declaració de solidaritat amb el president Nicolás Maduro i amb el poble de Veneçuela, promoguda per partits d'esquerra, revolucionaris i progressistes d'Àfrica. Aquesta iniciativa compta amb un centenar d'organitzacions signants de tot el món.

***

Declaració de solidaritat dels partits d'esquerra, revolucionaris i progressistes d'Àfrica al president Nicolás Maduro i el poble germà de Veneçuela contra els atacs de l'imperialisme nord-americà i el seu president Donald Trump.


1- Des del triomf de la Revolució Bolivariana a la República de Veneçuela el 6 de desembre de 1998, després de la victòria a les eleccions presidencials democràtiques i transparents d'Hugo Chávez amb el 56,2% dels vots, fins a la seva mort el 5 de març de 2013, es va aplicar una política econòmica i social socialista: la reforma agrària a favor de les cooperatives i el seu desenvolupament, el benestar (salut, educació, alimentació, habitatge) en benefici de les masses populars finançades massivament pels ingressos del petroli dilapidats pels antics governants. 

El digne successor d'Hugo Chávez, l'actual president Nicolas Maduro també va ser elegit democràticament una primera vegada el 14 d'abril de 2013 amb un 50,60% dels vots i una segona vegada amb un 67,8% dels vots contra un 21,0% del principal oponent, Henri Falcón recolzat per l'imperialisme nord-americà.

Una guerra despiadada i multiforme contra els dos líders revolucionaris i socialistes i el poble bolivarià ha estat desencadenada per l'imperialisme nord-americà que encara considera que el continent llatinoamericà és la seva rereguarda i la seva gent, els súbdits que li deuen submissió.

Lluny d'elaborar una llista exhaustiva dels múltiples crims contra la humanitat perpetrats per l'imperialisme nord-americà, nosaltres, partits d'esquerra, revolucionaris i progressistes a l'Àfrica, justifiquem la nostra solidaritat i el nostre suport inquebrantable al president legítim Nicolas Maduro i el poble germà bolivarià, per fets criminals greus següents:
 
2- El diumenge 3 de maig de 2020, els Estats Units van reiterar a Veneçuela la seva sinistra estratègia de la "badia dels porcs" de desembarcament dels terroristes el 1961 a la Cuba socialista. Aquesta nova incursió també tenia per objectiu el derrocament del govern socialista legítim i revolucionari de Nicolas Maduro i la seva substitució pel
traïdor Juan Guaidó.

Un dels mercenaris capturats, Luke Denman confessa que "planejava capturar i transferir el president Nicolás Maduro en avió als Estats Units perquè pugui ser processat allà".
Els Estats Units diuen que utilitzaran les eines que tinguin a la seva disposició, sense excloure l'ús de la força militar, per repatriar ràpidament els mercenaris empresonats a Veneçuela, confirmant oficialment la seva implicació i també traduint l'odi atàvic al president Donald Trump contra el socialisme en aquests termes: "El socialisme promet unitat, però provoca odi i divisió" 

Com a la Cuba socialista, el poble heroic de la República Bolivariana de Veneçuela amb coratge va prendre represàlies i va aniquilar l'horda de mercenaris en sou dels EUA. Aquests dos exemples haurien de servir de font d'inspiració per a tots els pobles del món i governs revolucionaris i rebels als diktats i altres ukases de les potències imperialistes occidentals i el seu líder de l'administració nord-americana de Donald Trump.

Estranya concepció la d'aquests pseudo defensors imperialistes capitalistes de la democràcia. De fet, els EUA rebutgen la lliure elecció democràtica dels pobles del seu sistema polític i dels líders revolucionaris socialistes, nacionalistes, o simplement rebels, imposant els seus poltres dictadors gràcies als cops militars, sancions econòmiques i institucionals i / o electorals, campanya mediàtica de mentides brutes, assassinats ... (Pinochet a Xile l'11 de setembre de 1973, Evo Morales a Bolívia l'11 de novembre de 2019, Dilma Rousseff a Brasil el 14 de maig de 2016, Luiz Inácio Lula a Brasil el 18 de març de 2016, Manuel Zelaya a Hondures el 28 de juny de 2009, Fernando Lugo el 22 de juny de 2012, ...)

3- El 26 de març de 2020, l'administració del president Donald Trump de l'imperialisme nord-americà va posar preu al cap del president legítim i elegit democràticament, Nicolas Maduro, per la suma de 15 milions dòlars. Aquest fet extremadament greu no va provocar cap reacció d'altres potències imperialistes occidentals, aliades dels Estats Units, i que també s'han proclamat defensors dels drets humans, de la democràcia i del respecte del dret internacional.

Assassinar impunement un president rebel, a més socialista i revolucionari, seria un dret, un acte elogiat per les potències imperialistes occidentals.

4- Els EUA van imposar unilateralment un embargament econòmic contra la República Bolivariana de Veneçuela malgrat l'oposició de l'Assemblea General de les Nacions Unides, en prohibir la venda de petroli, principal font d'ingressos per exportacions i impostos essencials per finançar l'economia nacional i política socialista de benestar social (educació, salut, habitatge, menjar per a les masses populars) institucionalitzada pel president Hugo Chávez i continuat pel seu digne successor Nicolas Maduro.

El president Nicolas MADURO va declarar en el seu discurs a tot el món: "Des del 2014, els EUA han promulgat una llei i set decrets o ordres executives, a més de 300 mesures administratives que combinen una política sofisticada d'agressió polifacètica contra Veneçuela"

Segons l'economista nord-americà Jeffrey Sachs, assessor especial de l'ONU, les conseqüències del bloqueig contra la República Bolivariana de Veneçuela va ascendir a 40.000 morts.

Estem, sens dubte, en presència dels crims contra la humanitat perpetrats per l'administració
de Donald TRUMP. Per què les altres potències imperialistes occidentals sempre s'afanyen a jutjar i condemnar els líders rebels del sud, aquests mateixos poders que s'autoproclamen demòcrates i defensors dels drets humans i el respecte al dret internacional són, per tant, sense veu i cecs a les accions criminals terribles dels EUA?

Aquesta justícia selectiva dels imperialistes capitalistes fa vergonya i desacredita totalment a les seves declaracions falsedats relatives al concepte de democràcia, drets humans i autodeterminació.

5- En la lògica continuació dels seus crims contra la humanitat, va cometre l'administració nord-americana de Donald Trump un robatori financer digne dels principals delinqüents de la màfia internacional i indigne d'un líder d'una gran nació suposadament civilitzada i democràtica. De fet, els EUA s'han apoderat de diners i actius pertanyents a PDVSA, la companyia petrolera nacional veneçolana amb diverses refineries ubicades al territori Nord-americà. Aquesta informació clau del discurs del president legítim Nicolas MADURO als pobles del món sencer, només pot revoltar-se i despertar la solidaritat entre els pobles enamorats de la pau i la justícia.

Estem realment al segle XXI o en temps de bàrbars amb un comportament tan vil dels EUA
en les relacions internacionals? 

6- L'abril de 2020, en plena pandèmia de la Covid 19, el president dels Estats Units, Donald Trump, va prendre la decisió de desplegar tropes navals i aèries a la regió del Carib. El pretext trampós invocat per a aquesta operació militar, és la lluita contra el narcotràfic. No obstant això, és clar que els objectius reals d'aquest bloqueig naval són sufocar econòmicament la República Bolivariana de Veneçuela enmig de la pandèmia de la Covid 19, reforçar la pressió psicològica sobre la població amb l'esperança de crear una altra tempesta revolució imperialista dels darrers anys per enderrocar el règim socialista i revolucionari del president Nicolas MADURO obrint el camí per aprofitar els colossals recursos petrolífers del país.

A la vista d'aquests pocs exemples de genocidi insidiós no reconegut, nosaltres, els partits d'esquerra, revolucionaris i progressistes d'Àfrica,

- reiterem la nostra solidaritat i el nostre suport indestructible al legítim president Nicolas MADURO i al poble germà Bolivarià. 
- condemnem fermament els crims contra la humanitat de l'imperialisme nord-americà contra el poble de la República Boliviana de Veneçuela. 
- condemnem l'imperialisme ianqui i la seva bogeria bèl·lica que amenaça la pau mundial. 
- Fem una crida a la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides i al Consell de Seguretat de les Nacions Unides per jutjar crims contra la humanitat perpetrats pels Estats Units a Veneçuela.
- Exigim sancions proporcionals a la gravetat dels delictes, acompanyades d'una indemnització
les conseqüències materials i financeres s'imposin als EUA.
- Demanem a la CIJ que jutgi el president Donald Trump i els seus còmplices Juan Guaidó i altres, per delictes contra humanitat, associació de terroristes i robatori dels recursos financers de la República Bolivariana de Veneçuela.
- quin ésser humà dotat d'una humanitat infinitesimal i honestedat intel·lectual s'atreviria a negar aquestes evidències de crims contra la humanitat perpetrats per l'administració del president Donald Trump contra el poble de la República Bolivariana de Veneçuela?
- fem una crida als pobles de tot el món perquè s'uneixin a aquest impuls de solidaritat a favor del poble Veneçolà i el seu legítim president Nicolas Maduro, contra les polifacètiques agressions de l'imperialisme dels Estats Units dirigit per Donald Trump.

► Visca la solidaritat antiimperialista internacional. 
► Visca la revolució bolivariana perquè pugui viure un estat independent i pròsper independent i socialista de Veneçuela. 
► Fora imperialisme ianqui davant la República Bolivariana de Veneçuela.

Kinshasa, 19 d'octubre de 2020.




Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma