El 28 de novembre de 2020 se celebra el bicentenari del naixement de Friedrich Engels i des de La Realitat, òrgan d’expressió de classe de Comunistes de Catalunya, i la revista Maig de la Joventut Comunista de Catalunya, s’ha preparat el projecte Engels.cat per commemorar-ho a l’alçada que es mereix. Amb l’objectiu de posar en valor de l’aportació essencial d’Engels en la fundació del marxisme, s’ha preparat un projecte amb perspectiva integral que gira entorn a la web Engels.cat i té diverses potes, que s’expliquen a continuació. 

El projecte del Bicentenari d’Engels, entre altres coses, aporta una biografia elaborada especialment per l’ocasió i un monogràfic d’articles sobre Engels, en el marc dels monogràfics que elabora La Realitat de forma periòdica. Es compta amb articles nous de Joan Tafalla, Josep Manel Busqueta, Isabel Benítez, Xavier Pizarro, Manuel Delgado, Ricard Ribera i Víctor Ríos. A més, recuperem articles clàssics de Manuel Sacristán, Georges Labica, Jacques Texier i Christian Saves. 

Per altra banda, cal destacar el recull d’obres d’Engels en català que es troba a la web. S’ha preparat una antologia que compta amb una cinquantena de textos d’Engels, molts d’ells traduïts al català per primera vegada. L’elevat volum de traduccions s’ha portat a terme a partir de la tasca militant realitzada per un equip de trenta amigues de La Realitat i Maig. Cal remarcar que onze dels textos que s’han incorporat ja estaven traduïts en llengua catalana. 


El projecte culmina amb un seguit d’actes públics, com la taula rodona del 4 de desembre organitzada per La Realitat i Maig: “Engels i l’actualitat de les seves idees”, amb els historiadors Laura Rozalén, Xavier Pizarro i  Lucía Aliagas, l’antropòleg Manuel Delgado i l’economista Josep Manuel Busqueta, que es podrà seguir al canal de Youtube de la Realitat. 

 

També podràs trobar a Youtube l’acte conjunt de Realitat, Catarsi Magazin i Maig realitzat el passat 26 de novembre, “Engels, un intel·lectual comunista” amb la filòsofa Clara Ramas, l’historiador Joan Tafalla i la politòloga Cristina Bedmar.

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma