Comunistes de Catalunya en aquest moments tan difícils per tota la humanitat arrel de l’extensió de la COVID-19, ens solidaritzem profundament amb el poble i el govern de Cuba que pateix, ara més que mai, el cruel i salvatge bloqueig per part dels Estats Units d’Amèrica.

Un bloqueig que impossibilita dotar-se dels equipaments i materials mèdics necessaris per superar la pandèmia, atès que prohibeix la compra de productes i tecnologies mediques que tinguin més d’un 10% de components estatunidencs.

Alhora les multes imposades a tercers països que comercien amb la illa provoca l’impediment de les operacions comercials, les donacions internacionals i per l’elevat cost de les transaccions financeres, inclús l’ús del dòlar com a moneda de transacció econòmica.

La falta de combustible arrel de les pressions imposades pels EUA des de les darreres mesures del 2019, perjudiquen, encara més, el funcionament i la capacitat de resposta ràpida dels sistema de salut cubà.

Comunistes de Catalunya ens unim a la Plataforma Defensem Cuba en la campanya internacional de condemna al bloqueig contra el poble de Cuba, i exigim a les institucions catalanes, espanyoles i europees que intercedeixin amb els Estats Units d’Amèrica per tal d’aixecar el criminal bloqueig contra la illa en aquest difícil context, en el que malgrat tot, Cuba està demostrant, una vegada més, la seva solidaritat internacionalista amb les dotacions mèdiques que participen a països com Itàlia o Andorra, a més a més de les tradicionals missions mèdiques a l’Àfrica i a l’Amèrica del Sud i el Carib.

Alhora exigim la fi del bloqueig i les sancions contra Veneçuela, Palestina, la República Democràtica de Corea del Nord i Iran, el bloqueig econòmic en aquests moments esdevé terrorisme contra els pobres.


#CatalunyaAmbCuba #CubaSalvaVidas #BloqueoNoSolidaridadSi

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma