Nota informativa

Avui 25 de març al Congres de los Diputats a Madrid s’ha produït el debat i votació de les mesures econòmiques i socials que el Govern del PSOE-UP ha proposat com a resposta a la crisi del coronavirus. També el debat i votació de la pròrroga del Real Decret d’Estat d’Alarma. La posició del Grup Parlamentari Republicà (ERC i Sobiranistes) ha estat la següent:

1. Votació a favor de les diferents propostes econòmiques i socials.

Tot i el vot favorable som molt crítics amb la limitació quantitativa i qualitativa de les propostes, ja que caldran noves mesures valentes a favor dels treballadors, autònoms, petita i mitjana empresa, on cal tenir en compte als pagesos, ramaders i pescadors. L’interès general i la protecció de les classes populars passa al davant de la recuperació.

2. Abstenció a la pròrroga de l’Estat d’Alarma.

Cal tenir en compte que l’abstenció és una forma de col·laboració crítica amb el Govern, ja que si PP, VOX i Cs votessin en contra (en aquest cas han anunciat el vot favorable) l’abstenció permetria la seva convalidació. Aquesta abstenció (també s’abstindran EH-Bildu, BNG i la CUP) significa mantenir quatre crítiques importants:

Demanem un major confinament a tot l’Estat, no poden prevaldre interessos econòmics per sobre de la salut i la protecció tal com recomanen científics i les experiències de gestió de la crisi en d’altres països (Xina).

No acceptem l’aprofitament de la crisi per introduir un llenguatge patriòtic i militarista amb l’abús d’imatges d’uniformats i crides patriòtiques a la unitat. No és una qüestió d’ordre públic ni d’Unitat Nacional, és una crisi sanitària i de model socioeconòmic. Res a dir del desplegament de la UME (Unitat Militar d’Emergència). Crítics amb abusos policials emparats per la Llei Mordaça.

Molt crítics amb el gust per la recentralització (complementàriament al llenguatge patriòtic i bel·licista) ja que el que cal es coordinar les competències sanitàries descentralitzades

Cal una reflexió de fons de com les retallades han debilitat els serveis públics en general i el sistema de Sanitat Pública en particular, cal avançar amb valentia en debats vetats fins el moment per les regles neoliberals com la Renda Bàsica i la Banca Pública ja que només el comú pot salvar la majoria social treballadora.


Etiquetes de comentaris: , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma