En les eleccions generals del 28 d'abril, Comunistes de Catalunya va optar per acompanyar l'entesa entre Sobiranistes i ERC, a la vegada que donava suport a la signatura d'una coalició entre EUiA i Catalunya en Comú, amb una sèrie de condicions.

Amb la repetició electoral, el Comitè Central va acordar repetir la mateixa fórmula mantenint la línia d'incorporar "els actius aportats per les mobilitzacions socials d'aquest període, tenir present l'impacte de la imminent sentència del Tribunal Suprem sobre els presos polítics", així mateix, a conseqüència de la repetició electoral, és necessari tornar a enfrontar "l'ofensiva reaccionària que vol robar-li a la classe treballadora, sobretot a les dones, els drets conquerits i frenar les mobilitzacions populars amb repressió i autoritarisme".

Comencen els debats de la Conferència Nacional

En la reunió d'aquest dissabte, també es va presentar la ponència de la Conferència que es celebrarà el 23 de novembre, iniciant així el procés de debat en les bases sobre el que serà l'estratègia comunista per al proper cicle. Aquest debat, que es realitzarà fins al novembre, comptarà amb diverses fases en el que la militància podrà enriquir el text, concloent en un nou document que serà presentat definitivament a la Conferència, amb les esmenes acceptades o transaccionades pel comitè redactor. Aquesta segona versió serà debatuda pel plenari, que perfilarà la ponència definitiva a partir dels seus treballs.

La ponència presentada al Comitè Central fa una diagnosi profunda del cicle polític dels darrers cinc anys, així com analitza la dimensió socioeconòmica dels canvis que s'han produït i de la concreció de la lluita de classe en el nostre país. De la mateixa forma, marca la necessitat de construir un front democràtic per donar una resposta als reptes que té el país. Així doncs, aposta per unir al sobiranisme d'esquerres amb un projecte republicà, amb capacitat per formar una majoria de progrés que doti a Catalunya d'un govern fort, unitari i amb una agenda social de recuperació i conquesta de drets.

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma