L'imperialisme ataca de nou el poble de Veneçuela. El golpista Juan Guaidó i un reduït grup de militars desertors han trencat amb l'arrest domiciliari sobre Leopoldo López, condemnat a 13 anys de presó. Es disposen a culminar el cop d'Estat, aquest cop amb un format clàssic manu militari.

A més ha fet una clara crida a prendre el carrer, amb la clara vocació d'incitar a la violència i que aquest pròxim 1 de maig es produeixi un bany de sang i un enfrontament entre la població civil.

Per part dels mitjans espanyols i l'imperialisme ja s'està blanquejant el cop d'estat. Preparant el relat per una possible intervenció imperialista, o per tal d'acusar la República Bolivariana de Veneçuela de dictadura, per quan es prenguin mesures respecte a Juan Guaidó.

Aquest no és sinó un intent desesperat del colpisme veneçolà, titella dels EUA, de prendre el poder, ja que ha fracassat una i una altra vegada en els seus intents de subvertir la revolució. L'estratègia de l'oposició veneçolana i dels països de l'OTAN, lluny de la defensa de la pau i la democràcia, estan abocant a Veneçuela a una situació bèl·lica que cal evitar.

Com hem repetit en diverses ocasions, Comunistes de Catalunya i la Joventut Comunista de Catalunya, condemnem fermament aquest nou intent de cop d'estat i atac contra el poble veneçolà.

Des de Comunistes de Catalunya i la Joventut Comunista de Catalunya reafirmem el nostre ple compromís amb la revolució bolivariana, el poble de Veneçuela i les seves forces armades, en aquests difícils moments en què es troben, en plena tasca de repel·lir aquest intent de cop d'estat.

Exhortem també al govern espanyol i a la Unió Europea a no reconèixer cap moviment ni cap govern colpista. I que mantingui relacions diplomàtiques amb el govern legítim de Nicolás Maduro.

Comunistes de Catalunya i Joventut Comunista de Catalunya
Secretaria d'Internacional

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma